Salgını bahane edene 330 milyon TL ceza

Salgını bahane edene  330 milyon TL ceza

EKONOMİ Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele döneminde bankalara gelen şikayetleri cezasız bırakmazken, mayıs ayında bu yana bankalara kesilen ceza 330 milyon lirayı buldu.

BDDK, 15 Mayıs'ta 15 bankaya 19,7 milyon lira, 29 Mayıs'ta ise 18 bankaya 102,1 milyon lira ve son olarak 9 Temmuz'da 7 bankaya 204,7 milyon lira, 26 Haziran'da ise banka dışı 16 mali kuruluşa 2,1 milyon lira idari para cezası uygulamıştı.
Mart ayında ilk vakanın görülmesinin ardından bankalara yönelik şikâyetler de artmaya başlamıştı. Şikâyet konularının başında salgın nedeniyle iş veya gelir kaybına uğradığını ifade eden vatandaşların öteleme, yapılandırma, yeni ödeme planına bağlama ve ödemede esneklik sağlanmasına yönelik taleplerinin karşılanmaması geliyor.  Ayrıca müşterilere hâlihazırda tanımlanmış limitlerin gerekçesiz kullandırılmaması da şikâyetler arasında yer alıyordu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...