HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dünyanın ağzını yaktık!

Düzenleyen: /
Dünyanın ağzını yaktık!
İhracat, Acı, Pul Biber, Haberler, Haber

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'den bu yılın ocak-haziran döneminde yapılan pul biber ihracatı geçen yıla oranla yükseldi. İhracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artarak 4 milyon 730 bin dolara çıktı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerine göre geçen yıl 107 ülkeye 7 milyon 637 bin dolarlık pul biber ihracatı gerçekleştirildi. Geçen yılın ocak-haziran döneminde 3 milyon 236 bin dolar olan pul biber ihracatı tutarı, bu yılın aynı döneminde yüzde 46 artarak 4 milyon 730 bin dolara yükseldi.

YAKLAŞIK 2 TON PUL BİBER SATILDI
 İlk çeyrekte, Almanya, Hollanda, İngiltere, Irak, ABD, Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirliği, Nijerya, Küba, Paraguay, Libya, Kanada, Umman, Japonya, Ürdün, Etiyopya, Mısır, Malta ve Kenya'nın da aralarında bulunduğu 96 ülkeye 1.913 ton pul biber satıldı.

EN ÇOK İHRACAT ALMANYA'YA
Pul biber ihracatında ilk sırayı 1 milyon 236 bin dolar ile Almanya aldı. Bu ülkeyi 869 bin dolarla Hollanda ve 448 bin dolarla İngiltere izledi.

"İSOTUMUZDAN VAZGEÇEMEYECEKLER"
Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, pul biber ihracatıyla ilgili konuştu. Kızıldemir "Şanlıurfa'da yetiştirilen ve bölge insanı tarafından da isot olarak isimlendirilen pul biber, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da büyük rağbet görüyor. Bizim acımızın yemeklere kattığı o eşsiz lezzetin farkına diğer ülkeler de vardı. İnanıyorum ki artık bizim isotumuzdan vazgeçemeyecekler" dedi.



Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...