Emlak endeksi sert düştü! Türkler de 2 milyar dolar yatırmıştı

Emlak endeksi sert düştü! Türkler de 2 milyar dolar yatırmıştı
Başlık ResmiEmlak endeksi sert düştü! Türkler de 2 milyar dolar yatırmıştı

Dubai finans piyasalarında gayrimenkul sektörünün performansını ölçen borsa endeksi, Orta Doğu’daki çatışmalar başladığından bu yana %-35 geriledi. Analistler, “Bu endeks konut fiyatlarının seyrini doğrudan ifade etmiyor. Ancak sektörde gelecek döneme dair endişeleri gösteriyor” uyarısında bulunuyor. Türklerin de Dubai’de 2 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı bulunuyor.

Kaydet
|

TÜRKİYE GAZETESİ/Ö. Faruk Bingöl- Orta Doğu’daki çatışmalarda hedef olan Dubai’de gayrimenkul sektörünün geleceği merak edilirken, savaşın başlangıcından bu yana sektörün performansını ölçen borsa endeksinde sert düşüşler yaşanıyor.

Dubai finans piyasalarında gayrimenkul sektörünün performansı, DFM Real Estate Index (Dubai Financial Market Real Estate Index) ile fiyatlanıyor. Bu endeks; Dubai borsasında işlem gören gayrimenkul geliştirme, inşaat ve mülk yönetimi şirketlerinin hisse senedi performanslarını toplu olarak gösteriyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Altında hikâye bitti mi? İsviçreli UBS’ten yeni tahmin
EKONOMİ

Altında hikâye bitti mi? İsviçreli UBS’ten yeni tahmin

YÜZDE 35 GERİLEDİ

Dünyanın en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri olarak bilinen Emaar Properties başta olmak üzere, Deyaar Development ve Union Properties gibi şirketler de DFM Real Estate Index kapsamında yer alıyor.

Bu endeks, 26 Şubat’ta 16.666 seviyesinden kapanış yapmıştı. 17 Mart işlemlerinde ise 10.850 seviyesine kadar geriledi. Böylece söz konusu dönemde endekste yaklaşık %35 gibi sert bir düşüş gerçekleşti.

ÖNERİLEN HABERLER
Her 100 otomobilden 60’ı… ‘İkinci el’de bütçemiz belli oldu
T-OTOMOBİL

Her 100 otomobilden 60’ı… ‘İkinci el’de bütçemiz belli oldu

ENDİŞELERİ YANSITIYOR

Analistler, bu endeksin Dubai'deki gayrimenkul sektörünün gelecek beklentilerini fiyatladığını belirterek, “Eğer endeks düşüyorsa, bu durum gayrimenkul piyasasına olan güvenin azaldığını gösteriyor. Bu endeks, konut fiyatlarının seyrini doğrudan ifade etmiyor. Ancak gelecek dönemde satış hacmine yönelik bazı endişelere işaret ediyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Getiriler %200’ü aştı! Halka arzlara savaş molası
EKONOMİ

Getiriler %200’ü aştı! Halka arzlara savaş molası

ORTA VADEYE DİKKAT

Bölgesel jeopolitik risklerin bu fiyat hareketinde etkili olduğunu aktaran analistler, “Bu tepkinin kısa vadeli ve ilk tepki olduğunu da unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla jeopolitik risklerin nasıl devam edeceği önemli. Gelecek birkaç aylık dönemde buna bağlı olarak daha gerçekçi bir tablo ortaya çıkacaktır” yorumunda bulunuyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Hürmüz’ün telafisi zor! Petrol için yeni fiyat beklentisi
EKONOMİ

Hürmüz’ün telafisi zor! Petrol için yeni fiyat beklentisi

TÜRKLERİN 2 MİLYAR DOLARI…

Dubai, Türk vatandaşlarının da en fazla gayrimenkul alımı yatığı şehirler arasında yer alıyor. Türklerin Dubai’deki gayrimenkul yatırımlarının büyüklüğünün 2 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Uluslararası Gayrimenkul Danışmanı Abdullatif Koç da Dubai’de şu anda yaşanan durumun sıcaklığını koruduğunu, bölgede hayatın ise normal seyrinde devam ettiğini belirterek; jeopolitik riskler azaldıkça ortamın daha da sakinleşebileceği görüşünü aktardı.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.