İthalata destek azalıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı: KDV indirimi hakkı kaldırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İthalata destek azalıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı: KDV indirimi hakkı kaldırıldı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla ithalatta katma değer vergisi (KDV) indirim hakkının kaldırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekonomi yönetimi ihracata desteğini artırırken ithalata yönelik destekler ise azaltıyor. Son olarak Merkz Bankası'nın reeskont kredileri için aldığı kararın ardından Resmi Gazete'de yeni bir karar yayımlandı.

İTHALATA VERGİ DESTEĞİ KALDIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre ithalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkının kaldırılması kararlaştırıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ithalatta gözetim uygulamasına tabi mallara ilişkin gümrük beyannamelerinde beyan edilen ve tevsik edilemeyen tutarlar ile bu tutarlar nedeniyle doğan ve KDV matrahına dahil edilen her türlü vergi, resim harç ve paylar dolayısıyla ödenen KDV indirim hakkı kaldırıldı.

İthalatta korunma önlemi olarak uygulanan gümrük vergisi veya ek mali mükellefiyetler, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi amacıyla uygulanan dampinge karşı vergi ve telafi edici vergiler ile bu tutarlar nedeniyle doğan ve KDV matrahına dahil edilen her türlü vergi, resim harç ve paylar dolayısıyla ödenen KDV indirim hakkının da kaldırılması uygun bulundu.

Öte yndan dün ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde toplam faiz maliyetine üst sınır getirerek, iskonto oranını azami yüzde 25,93’te sabit tutmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...