Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Oran yüzde 1'e geriledi! e-Ticaret’te güvensiz ürüne geçiş yok

Oran yüzde 1'e geriledi! e-Ticaret’te güvensiz ürüne geçiş yok

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dijital platformlara yönelik artan denetimlerin meyvelerini verdiğini açıklayarak; e-ticarette risk analizi modeliyle uygunsuz ürünlerin geçişine geçit verilmediğini vurguladı. Bakan Bolat, güvensizlik oranının %1’e kadar gerilediğini ve çocuk ürünlerinin mercek altında olduğunu ifade etti.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

HABER MERKEZİ - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-Ticaret hacmindeki artış ve sınır ötesi satışların yaygınlaşmasıyla dijital platformlara yönelik denetimlerin artırıldığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat
Başlık ResmiTicaret Bakanı Ömer Bolat

ÇOK SAYIDA PARAMETRE VAR

Risk analizi denetim modeliyle uygunsuz ürünlerin tespit edilerek piyasaya arzına izin verilmediğini söyleyen Bolat, risk analizinin firma geçmişi, ürün cinsi, menşe ülke, fiyat, miktar, giriş gümrüğü ve geçmiş denetim sonuçları gibi çok sayıda parametre dikkate alınarak yapıldığını ifade etti.

Oran yüzde 1'e geriledi! e-Ticaret’te güvensiz ürüne geçiş yok
Başlık ResmiOran yüzde 1'e geriledi! e-Ticaret’te güvensiz ürüne geçiş yok
ÖNERİLEN HABERLER
Vatandaşa hızlı ihbar imkânı! Güvenilir gıda uygulaması devrede
EKONOMİ

Vatandaşa hızlı ihbar imkânı! Güvenilir gıda uygulaması devrede

GÜVENSİZLİK ORANI DÜŞÜYOR

Denetimlerin hem ithalat hem de piyasa aşamasında devam ettiğini kaydeden Bolat, 2011’de yüzde 32 olan güvensizlik oranının 2025 itibarıyla yüzde 1’e gerilediğini bildirdi. Çocuk ürünlerinin ise öncelikli risk grubunda yer aldığını belirten Bolat, güvenli ürün erişimi için denetimlerin kararlılıkla süreceğini söyledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.