Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şimşek açıkladı! Düşen fiyatları Rusya etkiledi
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Ekonomi

Şimşek açıkladı! Düşen fiyatları Rusya etkiledi

Son Güncelleme: 16 Aralık, 2015 - 21:23
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Şimşek açıkladı! Düşen fiyatları Rusya etkiledi
Fotoğraf Başlığı Simsek açikladi! Düsen fiyatlari Rusya etkiledi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son dönemlerde düşen petrol fiyatlarında Rusya’nın etkili olduğunu söyledi.

Kaydet
a- | +A

22. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Seraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı’nda konuşan (GAPSHOES) Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son dönemlerde düşüşe geçen petrol fiyatlarında Rusya’nın etkili olduğunu belirtti. Şimşek konuşmasında, “Genişlemekte olan ülkeler için yani bizim gibi olan ülkeler için kolay bir dönem değil. Çünkü birçok ülke emtia satıyor. Ve oradan gelen gelirle bütçesini ekonomisini bir anlamda götürüyordu, dengeliyordu. Yakın coğrafya petrol fiyatlarının düşüşünden oldukça olumsuz etkileniyor. Bugün Rusya’da belki petrol üretim maliyeti 40 doların altında değil ama şuan fiyat onun altına indi. Bugün birçok yanı başımızdaki ülkenin petrol fiyat varsayımının bütçede belki 80-90 dolardır, 60 dolardır. Ama fiiliyatta şimdi 40 doların altında tabi bütün bunlar etkiliyor” diye konuştu.

Yakın coğrafyadaki gelişmeler nedeniyle tüm yumurtaları tek sepete koymayın” diyerek üretici ve sanayicileri uyaran Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Latin Amerika’yı bütün sıkıntılarına rağmen keşif etmemiz gerekiyor. Bizim yaklaşımımız ekonomimizin sektörel bazda ihracatımızın ürün bazında ama pazar bazında ciddi bir şekilde çeşitlendirmesi sürecini son 12 son 13 yıldır çok başarılı bir şekilde götürdük. Eminim Gaziantep’te bunu zaten bu başarıda katkısı var. Bunu daha büyük bir ölçekte başaracaktır. Onun için biz sanayicimizin yanındayız. Dediğimiz gibi önümüzdeki dönemde, az konuşup çok çalışıp çok üretim çok yatırım yapmanızı sağlayacağız. Ve bu anlamda daralan pazarlar yerine biz yeni pazar arayışlarına geçeceğiz. O pazarlar açıldığında bizim dünyadaki payımız çok daha büyümüş olacak” dedi.

Türkiye’nin tüm sorun ve sıkıntılarına rağmen temeli sağlam ve büyümekte olan bir ülke olduğunu vurgulayan Şimşek, “Bugün bütün bu olumsuz şartlara rağmen Türkiye’nin dünya ticaretindeki payı artıyor. Evet bütün dünyada ticaret küçülüyor. Yani Türkiye her şeye rağmen temeli çok sağlam bir ülke cari açık daralıyor. Türkiye’nin kamu maliyesi güçlü, bankacılık sektörü güçlü ama en önemlisi Türkiye’de siyasi istikrar var. Siyasi istikrar oldu mu karşı karşıya kaldığınız sorunları daha hızlı bir şekilde çözme kabiliyeti bulunuyor” ifadelerini kullandı.

''SONUÇLARI ÇOK AĞIR OLURDU''
Gaziantep’in Nurdağı ilçesini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Böyle bir dönemde Türkiye zayıf bir hükumetle idare edilseydi, inanın sonuçları çok ağır olurdu” dedi.

Şimşek, Nurdağı Kaymakamı Seyfullah Ordueri ve Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır’ı ziyaret ettikten sonra, AK Parti Nurdağı İlçe Başkanlığı'na geçerek partililerle bir araya geldi. Burada Nurdağı’nın seçim çalışmalarındaki başarılarından dolayı, AK Parti Nurdağı İlçe Başkanı Mehmet Bali'ye teşekkür ve tebrik belgesi verdi. Daha sonra partili kadınlarla hatıra fotoğrafı çeken Mehmet Şimşek, burada partililere seslendi. Şimşek, “Başbakanımız Nurdağı ilçesinin birinci olduğunu biliyor. Sizlerin bu güçlü destekleriyle önümüzdeki bu dört yılda inşallah, Türkiye’miz için Gaziantep için, insanlık için çok güzel hizmetlere hep beraber imza atacağız. Ben bu başarıda emeği geçen değerli ilçe başkanımız, belediye başkanımız, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımız, ondan sonra mahalle temsilcilerimiz, muhtarlarımız, sandık görevlilerimiz, tamamını oy veren kardeşlerimiz, oy vermeyip de seçime katılan büyün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Biz bunu bir hizmet, bir dava bilinciyle yapıyoruz. Bu hükümetin yaptığı bütün güzel hizmetlerin sonucunda ortaya çıkan hayır duasının adresi sizsiniz. Yani o ince terazide sizin sevap hanenize de çözülen her sorun yapılan her güzel hizmet sonucunda çıkan hayır duasının adresi sizlersiniz” şeklinde konuştu.

“KAYBOLMAK YOK, ASIL İŞİMİZ ŞİMDİ BAŞLIYOR”
Bu zor dönemde AK Parti hükümetinden başka hiçbir siyasi partinin bu yükün altından kalkamayacağını da sözlerine ekleyen Mehmet Şimşek, herkesin olup biteni gördüğünü ifade etti. Şimşek, “Sayenizde bu zor döneme, güçlü bir hükümetle giriyoruz. Şu Ortadoğu'da olup biteni görüyorsunuz. Terörün geldiği noktayı görüyorsunuz. Dünya ekonomisindeki sıkıntıları görüyorsunuz. Böyle bir dönemde Türkiye zayıf bir hükümetle idare edilseydi, inanın sonuçları çok ağır olurdu. Sizin bu güzel çalışmalarınız ve emeklerinizi karşılığında, çok şükür bugün Türkiye’de istikrar var. Türkiye bütün bu tehditlere karşı, bütün bu risklere karşı, strateji geliştiren ve bütün bu tehditleri bertaraf eden, güce ve yeteneğe sahip güçlü bir hükumet var. Nurdağı’na hizmet noktasında, üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Tam 20 ay oldu. Cumhuriyet dönemindeki en büyük yatırımı yaptı. Yani 100 milyon eski parayla 100 trilyon yatırım yapmış. Ama bunun devamı gelecek inşallah. Seçim bitti kaybolmak yok, asıl işimiz şimdi başlıyor” ifadelerini kullandı.
Mehmet Şimşek'in Nurdağı ilçesi ziyaretine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 16 Aralık, 2015 - 21:23
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 5
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Kaydet
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Aslan'da ayrılık resmileşti! Yıldız isim, İtalya'da
    Aslan'da ayrılık resmileşti! Yıldız isim, İtalya'da
    Kaydet
  • Hyundai Ioniq V’in teknik detayları belli oldu
    Hyundai Ioniq V’in teknik detayları belli oldu
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Gecikme faizi düştü, son gün 31 Ağustos! Vergi borcu olanlara 'yapılandırma' müjdesi
Vergi borcu olanlara 'yapılandırma' müjdesi
Kaydet
Uçak tuvaletinde 17 milyonluk altın bulundu! Ekipler bile şaşkına döndü
Uçak tuvaletinde bulundu! Tam 17 milyonluk: Ekipler bile şaşkına döndü
Kaydet
2026 Dünya Kupası’nda ilk ayrılık: İlk maçta 5 yedi, hemen gönderildi!
Dünya Kupası’nda ilk ayrılık! Beş yediler, hocayı kovdular
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası