Sırada bakkal, kasap ve marketler var! 3 haftada 55 bin gıda denetimi yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Sırada bakkal, kasap ve marketler var! 3 haftada 55 bin gıda denetimi yapıldı

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 haftada Türkiye genelinde 55 bin gıda denetimi yapıldığını söyledi. Lokanta, restoran, otel gibi yerlerin yaklaşık 7.642 kişiyle denetlendiğini anlatan Yumaklı, bugünden itibaren de bakkal, kasap, şarküteri, market gibi işletmelerde 81 ilde eş zamanlı olarak denetimlere başlayacaklarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 haftada Türkiye genelinde 55 bin gıda denetimi yapıldığını söyledi. Bakan Yumaklı, özel bir televizyon kanalında, Bakanlığının faaliyet alanlarındaki konularda açıklamalarda bulundu.

3 HAFTADA 55 BİN GIDA DENETİMİ

Yapılan gıda denetimleriyle ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, "81 ilde eş zamanlı bütün unsurlarımızın sahada olduğu ve belirli sektörleri, belirli servis veren yerleri denetim programına alan bir çalışma başlattık. 21 Ağustos’ta başladı, 8 Eylül’de de sona erdi. Burada toplu gıda tüketimi yapılan lokantalar, restoranlar, oteller gibi yerlerin denetimi yapıldı. Yaklaşık 7 bin 642 arkadaşım katıldı, 55 bine yakın denetim yapıldı" dedi.

Yumaklı, bugünden itibaren de bakkal, kasap, şarküteri, market gibi işletmelerde 81 ilde eş zamanlı olarak denetimlere başlayacaklarını açıkladı.

“BU YIL 64 MİLYAR LİRA DESTEKLEME YAPACAĞIZ”

Üreticilere verilen destekleri de anlatan Yumaklı, tarımın sürdürülebilirliği, verimlilik, kalite gibi unsurlarda desteklerin yönlendirici etkilerini kullandıklarını söyledi. Yumaklı, "Bugüne kadar üreticilerimize 2023 yılı içerisinde 40 milyar liralık destek ödendi, sene sonu itibarıyla bu rakam 64 milyara ulaşacak" diye konuştu.

“TAHIL KONUSUNDA HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmede gündeme gelen konulardan bir tanesinin de Tahıl Koridoru olduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Her iki devlet başkanı da 1 milyon ton buğdayın Türkiye’de işlenip un haline getirilerek Afrika ülkelerine sevkiyatı konusunda mutabık kaldılar. Bu konuda Cumhurbaşkanımız sadece 1 milyon tonda kalmamasıyla ilgili görüşlerini de beyan ettiler. Bu konudaki detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek, şu anda hazırlıklar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÜRETİCİLERE 900 MİLYON LİRALIK DESTEK

Deprem bölgesindeki üreticiye verilen desteklerle ilgili de bilgi veren Yumaklı şunları kaydetti: "Yaklaşık 900 milyon liralık bir bütçesi olan, depremde zarar görmüş hayvanların ilgili vatandaşlarımıza geri verilmesiyle ilgili bir çalışma başlatmıştık. Yaklaşık 43 binin üzerinde küçükbaş hayvanı kendilerine teslim ettik. Bu hayvanların da çok verimli, üst düzey hayvanlar olmasına dikkat ettik. Yine yaklaşık 550 bine yakın kanatlı hayvan telefi olmuştu. Onları da kendilerine ilettik.

Yaklaşık 26 binin üzerinde kovanını kaybeden bal üreticilerimiz vardı, onların da kovanlarını arılı bir şekilde üretime hazır bir halde kendilerine teslim ettik. Yaklaşık 5 bin civarında bir büyükbaş hayvan hazırlığımız var, onları da en kısa sürede kendilerine teslim edeceğiz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...