Türkiye'de ilk: Akıllı saat ile ödeme dönemi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
- Güncelleme:
Türkiye'de ilk: Akıllı saat ile ödeme dönemi

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - İSTANBUL

Samsung tarafından Visa ve İş Bankasının iş birliğinde hayata geçirilen mobil cüzdan uygulaması S Wallet ile akıllı saatler ödeme aracına dönüşüyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Kullanıcılar, mobil cüzdanlarının içine dilediği kadar para yükleyip ister online alışverişlerde ister mağazada, yurt içi, yurt dışı fark etmeksizin güvenli bir şekilde temassız ödeme yapabilecek. Ayrıca kullanıcılar kendi aralarında para gönderebilecek, istedikleri banka hesabından ya da karttan cüzdanlarına para transfer edebilecek, İş Bankası Bankamatiklerinden ücretsiz para yükleyebilecek.

S Wallet projesi, sadece bir dijital cüzdan olmanın ötesinde kullanıcılara avantajlı bir dünya sunacak. Visa özellikli S Wallet kart sahipleri, Maximum kampanyalarından yararlanıp Pazarama’ya uygulama içerisinden doğrudan erişerek indirimli alışveriş fırsatı bulacak.

Türkiye'de ilk: Akıllı saat ile ödeme dönemi

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Samsung Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir “Kullanıcılarımız sadece cüzdansız değil, telefonları yanında olmadan akıllı saatle ödeme yapabilecekler. S Wallet ile 3 yıl içerisinde 1 milyonu aşkın aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin de gelişmiş ülkelerde dijital cüzdanın ödemelerdeki payının yüzde 70’lerde olduğuna dikkat çekerek “Bu oran Türkiye’de yüzde 10-15 arasında. Giyilebilir cihazların ödemelerdeki payının artacağını düşünüyoruz. Bu alanda daha gidilecek çok yol var” dedi.

Pazarama Genel Müdürü ve Moka Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serkan Uğraş Kaygalak ise akbil ödemelerinin akıllı saat üzerinden yapılabileceğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...