Vatandaşlık maaşını kimler, nasıl alacak? Detayları belli oldu, Bakan Derya Yanık'tan açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vatandaşlık maaşını kimler, nasıl alacak? Detayları belli oldu, Bakan Derya Yanık'tan açıklama geldi

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği ‘vatandaşlık maaşı'nın kimlere verileceğini merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşına ilişkin detayları anlattı. Bakan Yanık aynı zamanda ev hanımlarına emeklilik uygulamasını ve gençlere evlilik kredisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve AK Parti seçim beyannamesinde yer alan ‘vatandaşlık maaşı' seçim öncesi merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaş 'vatandaşlık maaşı'nı nasıl alabileceğini merak ediyor. 'Vatandaşlık maaşı'na ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Yanık, hangi vatandaşlara, hangi şartlarda maaş bağlanacağına ilişkin detayları anlattı. Yanık aynı zamanda ev hanımlarına emeklilik uygulamasını ve gençlere evlilik kredisinin detaylarını anlattı.

TÜM YARDIMLAR TEK BİR ÇATI ALTINDA

TVNet'te Narin Yalçın'ın sorularını yanıtlayan Derya Yanık "Vatandaşlık maaşı uygulamasıyla bakanlığımızla kamunun yüzde 82 ye yakın sosyal yardımlarını biz yapıyoruz. Geriye kalan yüzde 18 farklı bir kurum ve kuruluşlardan karşılanıyor. Biz vatandaşlık maaşıyla farklı kurum ve kuruluşların yaptığı sosyal yardımları tek bir çatı altında toplayıp, bütüncül bir biçimde sosyal yardım olarak vatandaşımıza temin etmiş olacağız" dedi.

VATANDAŞLIK MAAŞI KİMLERE VERİLECEK?

Vatandaşlık maaşında temel mantığın vatandaşın ihtiyacını karşılamak olduğunu söyleyen Derya Yanık, şu ifadeleri kullandı:

"Koruyucu önleyicideki çalışmamızda ekonomik düzey itibariyle şöyle bir grup dikkatimizi çekti. Henüz yoksulluk sınırının altına düşmemiş, sınırda çok riskli bir grup. Biz bu durumu desteklediğimizde vatandaşlarımızın ekonomik standardını desteklemiş olacağız.

(Vatadaşlık maaşı) Sosyo ekonomik düzeyi belli bir standartta tutma amacına yönelik olarak o düzeyin altında olan grupların desteklendiği yoksulluğu önleyici hedefi sağlamak üzere sosyal yardımların bir destek mekanizması olarak kullanılacak."

EV HANIMLARININ PRİMLERİNİN ÜÇTE BİRİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Ev hanımlarına emeklilik projesinin vatandaşta heyecan uyandırdığını söyleyen Derya Yanık, "Çok bekleniyordu. AK Parti iktidarı olarak sosyal güvenlik programı dışında vatandaşımız kalmasın diye uğraşıyoruz. Sİgorta kapsamı dışında olanların bireysel emeklilik gibi düzenlemelerle sosyal güvenlik halkasının içine aldık. Bunun dışında kalan ev hanımlarının emeklilik primlerine destek olmak istedik. Devlet olarak ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz ödeyeceğiz." diye konuştu.

YARDIMLARIN KAYNAĞI KARADENİZ'DEN GABAR'DAN GELİYOR

Cumhurbaşkanımızın aile ile ilgili büyük hassasiyetinin olduğunu söyleyen Bakan Yanık, "Aile ile ilgili 20 yıldır maddi manevi her türlü çalışmayı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Aile kurmak bazen bir karabasana dönüşebiliyor. Eğer ebeveynden destek yoksa evliliğin yükünü kaldırmak kolay değil. Dolayısıyla gençler aile kurarken başka sıkıntıları düşünmemeleri için böyle bir kolaylık sağlıyoruz. 150 bin lira 2 yıl geri ödemesiz sonrasında ise 48 taksitle faizsiz bir şekilde geri ödeyecekler. Kaynağı nereden geliyor, Karadeniz Gazı'ndan geliyor ve inşallah şimdi de Gabar petrolünden geliyor" diye belirtti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...