Afet dört kişilik aileyi yuttu... DNA da bulmaya yetmedi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Afet dört kişilik aileyi yuttu... DNA da bulmaya yetmedi

Güncel Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

6 Şubat felaketinde ağır yara alan Hatay'da yıkılan 8 katlı bir apartmanda oğullarını, gelinlerini ve ikiz torunlarını arayan Koyuncu ailesi 1 yıldır verdikleri DNA örneğine rağmen kayıplarına ulaşamadı. O günden bugüne gezmedikleri hastane ve morg kalmayan acılı aile, kayıplarının altıncı aydan sonra nüfustan düştüğünü söyledi. 

6 Şubat felaketi birinci yılını doldurmak üzere... On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği, binaların enkaz yığınına döndüğü afet bölgesinde şehirler ayağa kaldırılmaya devam ediyor. Kentte afetin açtığı hasar kadar kayıplar da dikkat çekmeye devam ediyor. Depremin kayıplarından birisi de Hatay'da yaşayan Koyuncu ailesi oldu. 

Fethiye'de yaşayan Mehmet Emin Koyuncu da Reyhanlı'da görevli olan polis memuru oğlu, gelini ve ikiz torunlarından yaşanan depremin ardından haber alamayınca, 14 saat içinde Hatay Reyhanlı'ya giderek apartmanın enkazının kaldırılması çalışmalarına katılmıştı. Orada 6 gün bekleyip, arama kurtarma çalışmalarını izleyen gözü yaşlı baba, canlı veya cansız çocuklarından bir haber alamayınca, Fethiye’ye dönmüştü.Yaklaşık 1 yıldır verdiği DNA örneği ile yine de bir sonuca varamayan acılı baba, dört kişilik ailesinden bir haber alamadı.

Afet dört kişilik aileyi yuttu... DNA da bulmaya yetmedi

ÜZÜNTÜDEN AYAKTA DURAMADI

Baba Mehmet Emin Koyuncu, çocuklarının bir mezarının bile olmamasının üzüntüsünü yaşarken, Fethiye'nin Eldirek Mahallesi'ndeki evlerinde Mevlid-i Şerif okuttu. Mehmet Emin Koyuncu, davetlileri ve mahalle sakinlerini kapıda karşılarken, üzüntüden ayakta durmakta zorlandı. Kazanlarda pişirilen yemekler konuklara ikram edilirken, dualar polis oğlu Semih Koyuncu, ikiz kızları ve gelini Ayşenur Canan Koyuncu ve tüm depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için yapıldı.

Afet dört kişilik aileyi yuttu... DNA da bulmaya yetmedi

'BİR PARÇALARINI BİLE BULAMADIK'

Acılı baba Mehmet Emin Koyuncu ve eşi Halime Koyuncu, yaklaşık bir yıl önce Antakya Reyhanlı girişindeki evinde polis oğlu, ikiz kızları ve eşinin depreme yakalandıklarını ifade ederek, “Oğlum Reyhanlı İlçe Emniyetinde polisti. Depremi duyunca Fethiye’den Reyhanlı’ya 14 saatte vardık. Ev göçüktü. Hatta Fethiye’den iş makineleri götürdük. Bir hafta göçük altında çocuklarımızın emarelerini izini aradık. Herhangi bir parçasını bile bulamadık.

Afet dört kişilik aileyi yuttu... DNA da bulmaya yetmedi

Semih Koyuncu- Ayşenur Koyuncu

6. AYDA NÜFUSTAN DÜŞTÜLER

Yaklaşık 11 ay önce çocuklarımızın cesetlerinin bulunması için DNA örneği verdik. Orada bütün hastaneleri ve morgları taramıştık. Yetkililer beşinci ya da altıncı ayda nüfustan düşürdüler. Araştırma işini bitirdiler. Biz aile olarak, bundan sonra hayır ve hasenat işlerini yapıyoruz. Evlatlarımızın bir mezarı bile yok. Sıkıntımız burada. Sembolik bir mezar yapsak o da yeterli değil. Her şey bir rüya gibi geldi geçti. Maalesef DNA örneği vermemize rağmen hala bir iz yok. Hatay Fethiye arası çok uzak. Orada dünürüm var ancak, o da elinden gelen araştırmayı yapmasına rağmen sonuç alamıyoruz. Çok zor durumdayız. Oğlumu, torunlarımı ve gelinimi çok özledik” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...