21 işçi böyle kurtarıldı; İşte kurtarılan isimler

21 işçi böyle kurtarıldı; İşte kurtarılan isimler

GÜNDEM Haberleri

Soma'daki maden ocağında mahsur kalan işçilerden 3'ünün daha cesedine ulaşıldı, 10 yaralı hastanelere sevk edildi. 21 işçi ise madenden kurtarıldı.

AFAD'dan yapılan son açıklamada 17 ölü, 11 yaralı olduğu, 200'ün üzerinde madencinin yer altında bulunduğu duyuruldu. Eynez mevkisindeki bir kömür madeninde çıkan yangın sonrası madende nbsp; mahsur kalan işçilere ulaşmak için sürdürülen kurtarma çalışmaları devam ediyor.
nbsp;
Madenden son olarak 21 işçi yürüyerek çıktı. İşçiler madenin sağlık nbsp; biriminde ayakta tedavi edildi. Dumandan etkilenen 10 işçi ise ambulanslar ve nbsp; özel araçlarla hastanelere sevk edildi. Madenden battaniyeye sarılı 3 ceset nbsp; çıkarıldı.
nbsp;
Öte yandan madenden işçilerin çıkarılması sırasında bölgede toplanan nbsp; işçi yakınlarının bu bölgeye yüklenmesi nedeniyle zor anlar yaşanıyor. Bazı nbsp; vatandaşların cesetlerin yüzünü açmaya çalışması üzerine Jandarma ve güvenlik nbsp; ekipleri vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı.
nbsp;
Madenden yürüyerek çıkan işçilerden bazılarının isimleri maden ocağı nbsp; önünde bekleyen vatandaşlara ilan edildi.
nbsp;
Bu işçilerin isimleri şöyle:
nbsp;
"Ahmet İnanç, Süleyman İnce, Vedat Kılıç, Onur Ergün, Halil İbrahim nbsp; Adak, Osman Yıldırım, Yusuf Emre Uğur, Eset Çevik, Mehmet Ali Dinçer, Zeki nbsp; Özdemir, Fazlı Barış, Serdar Güney, İnan Akbulut, Tolga Söğüt, Şakir Yakut, Recep nbsp; Karabulut, Veysi Yardımcı ve Cengiz Yıldırım."
nbsp;
GALERİ UZUNLUĞU 3.5 KİLOMETRE
nbsp;
Öte yandan kurtarma ekiplerinin madenin galeri uzunluğunun 3,5 nbsp; kilometreye yakın olması nedeniyle işçilere ulaşmasının zaman aldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...