Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın'dan önemli açıklamalar

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, TGRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Özel'in Suriye açıklamalarına tepki gösteren Yalçın, "Orada sanki katliam yaşanıyormuş gibi bir ifadeyi terör örgütünün işine geleceğini bile bile kullanıyor. Bu tarz söylemler sadece terör örgütüne yarar" dedi.

Kaydet
a- | +A

Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti İnsan Hakları Başkanı , ekranlarında TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in konuğu oldu.

ÖNERİLEN HABERLER
Özgür Özel
GÜNDEM

Özgür Özel'den, MHP'li Feti Yıldız'ın çıkışına sert cevap: Keşke demesin, şu kanunu getirsin

Suriye konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "Hem ülkemiz hem bölgemiz için önemli günlerden geçiyoruz. Bu coğrafyalarda uzun yıllardır siyasi istikrarsızlık, şiddet kol geziyordu. Biz de bugün neyi konuşuyoruz; terörsüz bir Türkiye... Terörsüz Türkiye söylemimiz terörsüz bölgeye dönüştü bizim de.

Suriye'de 14-15 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Yalnız bırakıldığımız dönemler olmuştu bizim de. Ama Cumhurbaşkanımızın siyasetinde çok özel bir durum var, bir meseleye el attığı zaman sonuna kadar tutar ve kopartır. 14 yıllık süreç boyunca bir milim durduğu yerden ayrılmadan bir diplomatik örgü ördü. Suriye'ye kimler geldi kimler geçti... Günün sonunda Türkiye'nin kardeşlik bağı kurduğu Suriyeliler bağımsızlıklarını kazandı.

SDG'nin de elinde bir şey kalmadı. ABD desteğini çekti... Muhtemelen ABD'nin sağladığı imkanları yolsuzlukta kullandıklarına dair iddialar var. Siyasi olarak sağladıkları desteği de kaybettiler. 4 günlük süre vardı biliyorsunuz, ateşkes 15 gün daha uzatıldı. Meseleler şiddete başvurulmadan çözülsün istiyoruz, Suriyeliler de yoruldu. Barışçıl çözmek istiyorlar. Ancak 15 günün sonunda PKK'nın buna uyum sağlayıp sağlamayacağını göreceğiz. Askeri olarak da bir şanslarının olmadığı görülüyor zaten. Uyanıklık yaptıkları her seferinde ellerindeki anlaşmayı kaybedip daha kötü bir anlaşmaya rıza göstermek zorunda kalıyorlar. Biz de artık ve örgütler gündemimizden çıksın istiyoruz.

ÖNERİLEN HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral
GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan DEM Parti'ye sert tepki: Siz önce Kandil'e 'terörist' demeyi öğrenin

CHP'YE SURİYE TEPKİSİ

(DEM ve CHP yöneticilerinin Suriye mesajları hakkında...) 15 yıldır Suriye mesajını anlamadılar. Seçim dönemi Suriyelileri otobüse bindirip ülkelerine göndermekten bahsediyorlardı. Biz her seferinde planlamamıza güven duymaları gerektiğini ifade ettik. Suriye'de insanlık dramlarını bitirecek bir istikrar ihtimali doğmuş; ama CHP terör örgütünün propaganda için kullandığı ifadeleri kullanmaya eğilim gösteriyor. Bu son derece sakıncalı bir şey. PKK'nın ürettiği sahte bir propaganda dilini kullanmak yerine 'terör istemiyoruz' diyebilir. Orada sanki katliam yaşanıyormuş gibi bir ifadeyi PYD'nin işine geleceğini bile bile kullanıyor.

Suriye meselesini iç siyasete alet etmekten, bir sömürü çıkarmaktan vazgeçmediler. 'Türkiye' perspektifinden bakmamız gerekiyor.

Orada PKK var. Kürde de zulmettiler Türk'e de, Arap'a da zulmettiler. Bu tarz söylemler sadece terör örgütüne yarar."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ak Parti Hasan Basri Yalçın TGRT Haber Terör Türkiye-ABD İlişkileri Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.