Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aras Kargo paylarını satmayı reddetti
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Aras Kargo paylarını satmayı reddetti

Son Güncelleme: 04 Temmuz, 2016 - 17:24
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Aras Kargo paylarını satmayı reddetti
Fotoğraf Başlığı Aras Kargo paylarini satmayi reddetti

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Aras, "Avusturyalı ortağımız Austrian Post'un mevcut hisselerini geri almaya hazırız" dedi.

Kaydet
a- | +A

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Evrim Aras, Avusturyalı ortakları Austrian Post'un mevcut hisselerini geri almaya hazır olduklarını bildirdi.

Aras Kargo'dan yapılan açıklamaya göre şirketin A Grubu çoğunluk hisselerinin sahibi olan Evrim Aras ve Meral Aras, 2013 yılında yüzde 25 hisseyle şirkete ortak olan Austrian Post'un mevcut hisselerini geri almaya hazır olduklarını duyurdu.

Austrian Post, geçen günlerde şirketin yüzde 50 hissesini daha satın alarak Aras Kargo'nun yüzde 75'ine sahip olmak için satın alma opsiyonunu yürürlüğe koyduğunu açıklamış; Aras Kargo çoğunluk hissedarları ise opsiyonu reddettiğini resmi bir mektup ile Austrian Post yönetimine bildirmişti.

Konuyla ilgili gelinen durum hakkında açıklama yapan Evrim Aras, Aras Kargo ailesi olarak başlangıçtan beri vizyonlarının net olduğunu belirterek, şirketi global bir marka haline getirmek istediklerini dile getirdi.

"Yerel marka olmayı değil, köklerini bu topraklarda sağlamlaştırmış Türkiye'nin dünya markası olmayı hedefliyoruz." diyen Aras, bu vizyonun arkasında tüm Aras Kargo ailesi olarak kararlılıkla durduklarını ifade etti.

Aras, yabancı bir stratejik ortak seçmelerinin nedeninin de bu olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin coğrafi açıdan stratejik konumu, tüketici davranışları ve e-ticarette yaşanan gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda önümüzde büyük bir fırsat var. Bu fırsatı değerlendirebilmenin yolu, doğru zamanda doğru yatırımları yapabilmekten geçiyor. 2013'te yabancı ortağımızla masaya oturduğumuzda ortada, bu vizyonu hayata geçirmek için gereken yatırımları kapsayan bir iş planı vardı. Hangi yatırımlara ihtiyacımız olduğunu belirlemiş ve ortaklığa bu hedefler üzerine el sıkışarak imza atmıştık. Ancak geçtiğimiz üç yılda gördük ki maalesef aynı vizyonda değiliz. Austrian Post ne yazık ki bizim kadar hızlı büyüme esnekliğine ve potansiyeline sahip değil. Aras Kargo'nun global marka vizyonuna ayak uyduramadılar.

Üstünde anlaşılan iş planına göre 2013'ten itibaren 3 yılın sonunda Aras Kargo'nun tüm transfer merkezlerinin otomasyona geçmiş olması ve dijital dönüşümün tamamlanması gerekiyordu. Hizmet sektörü olması nedeniyle teknolojik dönüşüme yapılan yatırımların kazancı çok kısa sürede finansal performansa yansıyabiliyor. Karlılık ve verimliliğe doğrudan etki eden ve Orta Doğu bağlantılarını kurmak için şart olan bu yatırımlar, ortaklığa başlangıç aşamasında 150 milyon lira tutarındaydı. Ancak 2015 sonu itibarıyla Aras Kargo'nun yatırım miktarı 50 milyon lirada kaldı ve bu yatırım tutarı verimlilik içeren kalemlere harcanmadı."

"Ortaklığa başlarken bu tarz bir yatırımcı ile karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk"

Evrim Aras, açıklamada, yatırımlar konusunda yabancı ortaklarıyla yaşadıkları fikir ayrılığını da anlattı.

Bu yatırımların çok kritik olduğunu ve sadece yabancı ortağın cebinden çıkmayacağını belirten Aras, "Büyümeye ve potansiyelimizi optimize etmeye yarayacak bu teknoloji yatırımlarını Aras Kargo yapacaktı. Ancak Austrian Post yönetimi hem bu adımların atılmasını engelledi; hem de gerekli zamanlarda cesaret sergileyemedi." ifadelerini kullandı.

Aras, her türlü bürokratik engele rağmen şirket olarak hedefleri tutturma konusunda başarılı olduklarını bildirdi.

Aras Kargo'nun şu anda Türkiye'nin en değerli markalarından biri, ülkedeki 5 milyar liralık lojistik sektörünün öncüsü ve en hızlı büyüyen oyuncusu olduğunu aktaran Aras, "Bu niteliğiyle sektöründe bölge lideri olmaya en güçlü aday. Ancak ne yazık ki bizim gösterdiğimiz iyi niyetli çabanın ve büyük gayretin karşılık bulmadığını gördük. Yabancı ortağımızın yöneticileri, tüm taraflar için, özellikle de halka açık bir şirket olan Austrian Post'un yatırımcıları için çok değerli olan bu fırsatı kaçırdılar. Ortaklığa başlarken hiçbir şekilde bu tarz bir yatırımcı ile karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk." değerlendirmesinde bulundu.

"Aras Kargo'nun marka değerinin düşürülmesine izin vermeyeceğiz"

Aras, mevcut Austrian Post yönetiminin Aras Kargo büyüklüğünde bir şirketi yönetmek için gereken kültürel çok yönlülüğe, teknolojik yenilikçiliğe, geleceğe taşıyacak vizyon ve tutkuya sahip olmadığını bildirdi.

Austrian Post'un Türk kültürüne uyum sağlayamadığını ve gerek çalışanlarla gerekse şirketin hızlı ve esnek yönetim biçimi ile kan uyuşmazlığı yaşadığını aktaran Aras, Türkiye'nin büyüme tutkusu, kültürel yapısı, genç ve dinamik nüfusu ile Aras Kargo için alın teri döken çalışanlarının samimi iyi niyeti, beklentileri, çalışkanlığı ve hızı gibi faktörlerin Austrian Post yöneticileri için bir anlam ifade etmediğini gördüklerini, bu özelliklerinin bir Avrupa şirketi tarafından doğru okunmadığını anladıklarını dile getirdi.

Aras, teknoloji çağının gerektirdiği yenilikçiliği özümsemekten uzak, Aras Kargo hızında büyüyen bir şirketi yönetmek için gereken yeteneklere sahip olmayan bir azınlık ortakla yola devam etmelerinin çok zor olduğunu belirterek, "Avusturya halkına ve halkın sahibi olduğu köklü Austrian Post kurumuna büyük saygı duyuyoruz. 2013 yılında ortaklığa olumlu bakmamızın da temel sebebi bu idi. Ancak gerek Austrian Post yöneticileri gerekse onlar tarafından Türkiye'de yönetim kurulumuza atanan yöneticilerin yetkinlik sorunları Aras Kargo'ya oldukça zarar verdi." ifadelerini kullandı.

Çoğunluk hissedarları olarak Aras Kargo'nun marka değerinin düşürülmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Aras, 1 yıldan bu yana devam eden satın alma görüşmelerine ilişkin şunları kaydetti:

"Austrian Post'un şirketimizin geri kalan tüm hisselerini satın alma talebiyle bundan bir yıl önce başlattığı görüşmelerde biz daima şeffaf ve profesyonel tavrımızı koruduk. Ne yazık ki, aynı yaklaşımı bu süreçte karşı tarafta göremedik. Ortaklığı sona erdirmek yerine uzlaşmak ve hedef birliği yaparak büyümek elbette ilk tercihimizdi ancak bu mümkün olamadı. Türkiye'de yabancı sermaye ile yapılan ortaklıkların her zaman başarı ile sonuçlanmadığı, bazen yabancı ortağın varlığından dolayı Türk şirketinin zarar görebileceği gerçeği ile yüzleşmeliyiz. Bize satın alma opsiyonu kullanarak verdikleri teklifin Aras Kargo'nun piyasa değerinin çok altında kaldığını gördük. Bu şartlar altında Avusturyalı ortağımızın satın alma opsiyonunu reddediyor ve eğer isterlerse ellerindeki yüzde 25 hisseyi satın alabileceğimizi ifade ediyoruz."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 04 Temmuz, 2016 - 17:24
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
  • 5
    Proje okulları 2026 atama haftasına girildi! Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilecek?
    Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Kaydet
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • 400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Endonezya, 6,7 büyüklüğünde depremle sallandı!
Endonezya'da 6,7 büyüklüğünde deprem!
Kaydet
Dünya Kupası'na Muslera damgası! Tecrübeli eldiven tarihe geçti
Dünya Kupası'na Muslera damgası! Tecrübeli eldiven tarihe geçti
Kaydet
Piyasada 31 yıl sonra ilk! Bir merkez bankası daha…
Piyasada 31 yıl sonra ilk! Bir merkez bankası daha…
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası