Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başbakan Erdoğan'dan 'Demokratikleşme Paketi' açıklaması
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Başbakan Erdoğan'dan 'Demokratikleşme Paketi' açıklaması

Son Güncelleme: 28 Eylül, 2013 - 23:43
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Başbakan Erdoğan'dan 'Demokratikleşme Paketi' açıklaması
Fotoğraf Başlığı Basbakan Erdogan'dan 'Demokratiklesme Paketi' açiklamasi

Pamukkale Üniversitesi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, "Pazartesi günü açıklayacağımız paket ile kardeşliğimizi daha da pekiştirecek adımları atacağız" dedi.

Kaydet
a- | +A

Başbakan Erdoğan, "Pazartesi günü açıklayacağımız yeni bir paket ile kardeşliğimizi daha da pekiştirecek adımları atacağız" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde yapımı tamamlanan 10 tesisin toplu açılışı ve kendisine fahri doktora unvanı verilmesi töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, ekonomik büyüklük itibariyle şu anda dünyanın en büyük 17, Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisi durumunda bulunduğunu, enerjide dünyanın en önemli yatırımlarını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Dünyanın hızla değiştiğine dikkati çeken Erdoğan, "Türkiye'de toplum, özel sektör, gençler, iş adamlarımız bu değişime hızla ayak uydururken ne yazık ki sistem bu hıza yeterince ayak uyduramıyor. Hükümet olarak 11 yıl boyunca Türkiye'de ne yapabiliriz? Ayak bağı olan Türkiye'ye adeta bir pranga gibi bağlanıp hareket kabiliyetimizi engelleyen bu karanlık noktaları nasıl yok edebiliriz? Cesaretle bunun üzerine gittik" ifadesini kullandı.
Erdoğan, şöyle devam etti:
"Anayasadan yasalara yönetmelikten uygulama sorunlarına kadar işleyişi engelleyen, yavaşlatan noktaları tespit ettik ve bunları büyük bir ülkeye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine yaraşır şekilde yeniden düzenledik. Fakat çok çarpık şeyler oldu tabii ki. Örneğin 'Efendim partiler kapatılamaz'. Doğru. Buna şiddetle karşıyım. Onun için de malum 26 maddelik anayasa paketinin 27. Maddesi yani bir maddesi de yani partilerin kapatılmasını adeta ortadan kaldıran bir maddeydi. Çok ilginç. Onun oylamasına geldiğinde muhalefetin tamamı salondan yok oldu. Ama ne yazık ki benim partimin, grubumun içinden de 3 kişi bize ihanet etti ve biz 330'u yakalayamadık. Eğer 330'u yakalamış olsaydık artık partilerin kapatılması Türkiye'de tarih olacaktı. Hem bundan dert yanacaksın hem de gelip orada desteğini vermeyeceksin. Şu anda bile bizim tezimiz hep şudur: Tüzel kişiliklerin cezalandırılması asla doğru değildir. Bu tüzel kişi. Gerçek kişi cezalandırılır. Tüzel kişi niye cezalandırılsın ki? Suç işleyen kim? Genel Başkan, başkan, mensuplarından birisi kimse onu yargıla. Yani kalkıp da afedersiniz kağnıyı ya da oradaki bir arabayı cezalandırmak böyle birşey olabilir mi. Bunun bir mantığı olabiliri mi. Bunlar eskiden fıkra olarak bize anlatılırdı. Tank top cezalandırıldı diye... Hala burada mıyız ya? Tank top cezalandırılır mı? O tankı kullanamayan ya da yanlış kullananın cezalandırılması lazım. Yapılması gereken bu. Onun için partiydi, vakıftı, dernekti bunların kapatılması tamamen yanlış bunlar tarih olmalıdır."
"Türkiye reformları süreç içinde mutlaka gerçekleştirecek"
Öğrencilik yıllarında yaşadıkları sıkıntıları anlatan Başbakan Erdoğan, bu sıkıntıları yeni kuşaklara yaşatmak istemedikleri için sıraların üzerine hep birinci hamur kuşe kağıttan kitaplar koymaya başladıklarını, onu da yeterli görmeyerek akıllı tahta ve tablet bilgisayara geçtiklerini anlattı.
Erdoğan, şunları belirtti:
"Toplum değiştikçe yeni demokratik reformlara gerek olacaktır. Tabii gönül isterdi ki Türkiye hiç gecikmeden hiç vakit kaybetmeden tüm reformlarını bir anda yapabilsin ama en başta mevcut anayasa, o anayasanın şekillendirdiği hukuk ve siyaset, yani zihniyet buna elvermiyor. Bakınız bizim 326 sayımız var. Muhalefetin tamamı 220. Biz diyoruz ki gelin şunu yapalım. Ama biz 3 kişiyle temsil ediliyoruz, 220, 9 kişiyle temsil ediliyor. Derdimiz üzümü yiyelim. Gelin şunu halledelim. Ama hala engel, engel, engel. Takılan yerler çok çok manasız yerler. Bunları gelin aşalım. Ne kadarını yaptık? İşte en son gayret vesaire 60-61'e kadar çıktı. Ondan sonra tekrar bir geri vitese takıldı 59'a indi. Tamam 59'da dörtlü mutabakat var mı? Var. Varsa gelin şu 59'u şöyle bir 15 günde çıkartalım. Hiç olmazsa bunları değiştirmiş olalım. Buna da yanaşmıyorlar. Yani mesafe alamıyorlar. Dert bu... Ama tabii bir şey yapmak istenilmeyince ipe un sermek kolay oluyor."
Bunun yeni bir anayasa olamayacağını dile getiren Erdoğan, "Yani baştan aşağı silme sıfır yeni bir anayasa olmayacak. Zaten 26 madde halkın onayından geçmiş, o bir defa bitmiş. Bunun dışında yine geçmişten bugüne 4 partinin de üzerinde mutabık kaldıkları da var. Bunlar üzerinde de zaten herhangi bir şeye gerek yok. Fakat mutabakatın sağlanması önemli. Bu konudaki umutlar, bütün iyi niyetli, samimi çabalarımıza rağmen gittikçe maalesef güç kaybediyor. Buna rağmen biz umutsuz değiliz. Bugün olmasa da Türkiye bu yenilikleri, bu reformları süreç içinde mutlaka gerçekleştirecek, ihtiyaçlarını mutlaka karşılayacaktır" dedi.
Demokratikleşme paketi
"Pazartesi günü açıklayacağımız yeni bir paket ile Türkiye'ye farklı bir nefes aldıracak, toplumsal barış ve huzuru güçlendirecek, kardeşliğimizi daha da pekiştirecek adımları atacağız" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:
"Daha önceki tüm reformlar gibi ekonominin bu paketten son derece olumlu etkilenmesini bekliyorum. Daha da gücümüzün artacağına inanıyorum. Aynı şekilde demokrasinin de bu paketle daha fazla güç kazanacağına, toplumsal barışın, kardeşliğimizin daha da kuvvetleneceğine inanıyorum.
Bu paket sadece belli kesimlerin, sadece belli mağdurların değil, 76 milyonun eşit derecede memnuniyet duyacağı bir paket olacaktır. Adeta yaşayan bir organizma gibi olan bu yenilenme sürecinde, bu paket son derece önemli bir aşama olacak, yeni imkanlara ve fırsatlara da zemin hazırlayacaktır. İnanıyorum ki yine bu paket, bilgisayar kavramları ile söylersek yeni nesil bir Türkiye'yi ortaya koyacaktır. Değişimden, dönüşümden, tekamülden asla korkmayalım."
Gençler değişimden korkmamalı
Başbakan Erdoğan, "Özellikle üniversitelerin, özellikle gençlerin değişimden korkması, üniversitenin ve gençliğin ruhuna, tabiatına aykırıdır. Gençlerimizin, geçmişte yaşanan direnci, bu direncin de özellikle gençlerimizi nasıl kullandığını görmesini, protesto ederken aslında neyi protesto ettiklerini bilmelerini özellikle arzu ediyorum" ifadesini kullandı.
Erdoğan, "Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın: Türkiye'de reformcu bir hükümet vardır, 76 milyonu bir olarak kucaklayan bir hükümet vardır. Türkiye değiştikçe büyüyecek, dönüştükçe ilerleyecek, demokratikleştikçe kalkınacaktır. Bunu da inşallah hep birlikte üniversitelerimizle gençlerimizle özel sektörümüzle 76 milyon her bir vatandaşımızla yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, fahri doktora ünvanı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Rektörü, senatosu ve tüm mensuplarına şükranlarını sunarak, açılışını yaptıkları eser ve hizmetlerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 28 Eylül, 2013 - 23:43
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
  • 5
    Proje okulları 2026 atama haftasına girildi! Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilecek?
    Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Kaydet
  • Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Kaydet
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • 400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Piyasada 31 yıl sonra ilk! Bir merkez bankası daha…
Piyasada 31 yıl sonra ilk! Bir merkez bankası daha…
Kaydet
Dünya Kupası maç saatleri ve fikstürü: İşte son puan durumu ve Türkiye’nin kalan maçları
Dünya Kupası maç saatleri ve fikstürü
Kaydet
Beylikdüzü Belediyesi'ne 'usulsüz iskan' operasyonu! 27 şüpheli gözaltında
Beylikdüzü Belediyesi'ne operasyon! 27 şüpheli gözaltında
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası