Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. ''Buyursun gelsin''
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

''Buyursun gelsin''

Son Güncelleme: 26 Temmuz, 2014 - 22:49
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
''Buyursun gelsin''
Fotoğraf Başlığı ''Buyursun gelsin''

Arınç, "Bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin. Başımızın üstünde yeri var. Biz bunu göremediğimiz için üzülüyoruz" dedi.

Kaydet
a- | +A
Bursa'da, partisinin iftar programına konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin. Başımızın üstünde yeri var. Biz bunu göremediğimiz için üzülüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Atıcılar Olimpik Atletizm Sahası'ndaki iftar programına katıldı. 7 bin 500 kişinin katıldığı iftar yemeği, Kur'an-ı kerim tilaveti ile başladı. Binlerce kişiyle birlikte orucunu açtıktan sonra yapılan duanın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, büyük ve güçlü Bursa'nın Ramazan ayını dolu dolu yaşayan illerden biri olduğunu söyledi. Elbette halkın birgün kendilerine de güle güle diyeceğini ifade eden Arınç, "3 ay ortadan kaybolsak hükümet falan kalmasa, sonra ceeh desek, bu 3 ayın içinde Türkiye'nin hali ne olur? Kim hükümet kurar, kim başbakan olur? Bunlar hakikaten ekonomiyi yönetebilir mi? Bunlar bu bütçeden bir ödenek çıkartabilir, bu gelir kaynaklarını yönetebilir mi? Acaba biz bir kaybolsak, bir tane Ali Babacan bulabilirler mi? Başka birisini bulabilirler mi? Tayyip Beyi bulamayacakları kesin de. Üzülüyorum ve endişe ediyorum. Biz elbette bir gün gideceğiz. Elbette halk herhangi bir seçimde bize güle güle diyecek. Demokrasi böyle bir şey. Ama iş muhalefete düşer. Adam gibi parti olacaklar. Adam gibi muhalefet olacaklar projeleri olacak. 'Ben onlardan daha iyisini yapacağım' diyecek ki Millet onlara oy versin. Valla bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin başımızın üstünde yeri var. Biz göremediğimiz için üzülüyoruz. Muhalefetsiz bir demokraside Türkiye'nin yara aldığını düşünüyoruz. 12 sene başbakanlığı aralıksız yapmış, rekor onda. Adnan Menderes'in rekorunu da geçen yıl kırmıştı. Böyle bir Başbakan, "Ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum' derse, bir vefa borcumuz var. 'Sen hakkıyla çalıştın, buraya layıksın, seni oraya seçmek millet olarak benim borcumdur' demeliyiz. İkincisi bu kişi, daha başbakanlığında Türkiye için 2023, 2053, 2071 hedefleri koymuş. Cumhurbaşkanı olunca da bu hedefleri takip edecek. Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, güçlenmesi için hükümetle el ele çalışacak. Belki hükümeti bazı konularda ikaz edecek. Bunun hiçbir zararı yok. Çalışan bir hükümet, çalışan bir Cumhurbaşkanı Türkiye'ye Allah, İnşallah göstersin. Bu Türkiye'yi uçurur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bu seçimlerde partilere oy verilmeyeceğini, kişilerin seçileceğini belirten Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla MHP'li arkadaşlarımın 'Ben bunun şahsi meziyetlerini beğeniyorum. Bu Türkiye'ye layık bir Cumhurbaşkanıdır' diyeceğinden yüzde 100 eminim. CHP seçmenlerinden pek çoğu 'Ben Cumhurbaşkanı seçiyorum. Bizim partimizin gösterdiği adayı bu konuda yeterli bulmuyorum. Bence en iyisi yine Recep Tayyip Erdoğan'dır' diyebilir. Bakmayın başka partilerin bir kısmı, günledik küsuratlarla temsil ediliyor. Genel başkanlarının bizde filanı destekliyoruz demeleri hiç önemli değil. Biz tabanı muhatap alıyoruz. Milyonlarca insan başında genel başkan diye bildiği kişi ne derse desin elini vicdanına koyduğunda bu işe en layık kişi Erdoğan'dır diyecektir, diyebilir. Bu yüzden parti çalışmalarını yaparken bir taraftan da şahsi dostluklarımızı, arkadaşlıklarımızı göz önünde bulundurmalıyız. Bir oyun bile önemli olduğunu düşünüyorum. 'Benim hatırım için Başbakanımıza oy ver, Bu Türkiye'nin başına Cumhurbaşkanı olsun. Senden bunu rica ediyorum' demek. Bu da bir seçim çalışmasıdır. Mutlaka faydalı olacaktır".

Cumhurbaşkanının tek görevinin resepsiyon vermek olmaması gerektiğini ifade eden Arınç, "Milletin birliğini, devletin başı olmayı temsil edecek bir Cumhurbaşkanı, çözüm sürecinden de kendini sorumlu saymalıdır. Ülkenin ekonomik gelişmesinden de siyasi bütünleşmesinden de toplumsal barışından da sorumlu saymalıdır. 'Ben böyle yapacağım' diyor. Açık açık söylüyor. Onun dışındakilerin, bu konuda ne söylediklerini zaman zaman yaptıkları gaflarla gösteriyor" diye konuştu.

İslam coğrafyasının bizim yaşadığımız Ramazan'dan mahrum olduğunu dile getiren Arınç, "Gözyaşı, cenaze feryat var. Tonlarca bombaların yağdığı Irak'tan Filistin'e Arakan'dan diğer yerlere kadar sahuru bilmeden cenaze kaldırmaya vakit bulamayanlar var. Onların acısını acımız biliyoruz. Bütün Müslümanlar bilir ki, Doğu'daki birinin ayağına diken batsa acısını biz hissederiz. Filistin'de ölen, Mısırda idam gününü bekleyenler, Budistler'in katlettiği Myanmar'daki Müslümanlar var. Rabbim onları, bir an önce esenliğe kavuştursun. Tüm İnsanlık alemini terörden kurtulmuş, huzur içinde yaşamasını diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Arınç, 10 Ağustos'ta en büyük zaferi Bursa'dan yaşamak istediğini ifade ederek, "Şüphesiz 3 aday var. Bunların üçünü de tanıyoruz. Her şey ortada. İnanıyoruz ki 3 adaydan biri olan Başbakan Erdoğan, bugüne kadar gösterdiği başarılarına bir yenisini daha ekleyecek ve çok yüksek oyla Cumhurbaşkanı seçilecektir. Ona dua ediyor. Onun için çalışıyoruz. Bu işin yüzde 100 ona layık olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Ekonominin can damarı olan yollara büyük önem verdiklerini kaydeden Arınç, bunun yanında demiryollarına da önem verdiklerini, çünkü demiryolu ulaşımının ucuz olduğunu anlatarak, "Havayollarıyla da İstanbul'dan dünyanın her yerine ulaşmak mümkündür. Çok şükür 16 havalimanında aldık, şuan 46 havalimanına ulaştık. Bunlar bir hükümetin başarı hanesidir. 12 senin karnesine baktığınız zaman hepsi yıldızlı pekiyi. 'Hayır öyle değil' derseniz yanılırsınız. Çünkü onlara şunu söylemek gerekir. 'Niçin biz iki seçmenden birinin oyunu alıyoruz?' Siyaset hizmete endeksli olmalı. Biz çıkara değil hizmete endeksli olarak çalıştık. Biz bu oyları, parayla almıyoruz. Hizmet ettiğimiz için alıyoruz" diye konuştu.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı seçimini de başarı ve istikrarla tamamlamamız gerekir. Bu ülkede her Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalara konu olmuştur. Bugün halk, Cumhurbaşkanını seçecek. Seçilen Cumhurbaşkanı 12. Cumhurbaşkanı olacak. Atatürk 4, İsmet İnönü 4, Celal Bayar 3 defa seçim kazanmış, ondan sonra da 11 kişi geldi. 1966'ya kadar tek adayla, ondan sonra ikiden fazla adayla seçimlere gidildi. Bugünde 3 aday var. Tarihimizde ilk defa Cumhurbaşkanını halk seçecektir. Eskiden meclis, baskı altına alınıyordu. Şimdi doğrudan halka gidiyoruz. Doğrudan demokrasi budur ve ilk defa yapılacak. Meclisteki karmakarışık oylarla değil, halkın oyunu alarak vazifesinde güçlü olacaktır. AK Parti, 2015'te de tek başına iktidar seçilirse, yeni anayasayı yapmak boynumuzun borcu olacaktır. Başbakan, çok güçlü. Reformlar yaptı çağ atlattı".

İftara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Müslümanların olduğu her yerde zulüm ve gözyaşının olduğunu, bunun dindirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Halkın kendilerini iyice içine sindirdiğini ifade eden Başkan Altepe, "Bizde büyük emanetler var. Her alanda sorumluyuz. Büyük, yüklü bir misyonun sahibiyiz. Bu kendi ayağa kaldırmak güzelliklerine sahip çıkmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Hizmette sınır tanımıyoruz" dedi.

Binlerce kişinin katıldığı yemeğe ev sahipliği yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu ifade ederek, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin bu yüzden çok önemli olduğunu anlattı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 26 Temmuz, 2014 - 22:49
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 4
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 5
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Kaydet
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Hyundai Ioniq V’in teknik detayları belli oldu
    Hyundai Ioniq V’in teknik detayları belli oldu
    Kaydet
  • Barış rüzgarları İsrail piyasalarını çarptı
    Barış rüzgarları İsrail piyasalarını çarptı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Evdeki yılanlar ailenin kabusu oldu! Duvarın içindeki delikten 1 değil, tam 2 tane çıktı
Evdeki yılanlar ailenin kabusu oldu! Duvardaki delikten 1 değil, tam 2 tane çıktı
Kaydet
Fransa-Senegal maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya Kupası canlı yayın ve frekans bilgileri
Fransa-Senegal maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Kaydet
Dünyada bir ilk! Aynı anda 16 ameliyatla ilk 8'li çapraz karaciğer nakli yapıldı
Dünyada bir ilke imza attılar! 22 saat sürdü
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası