Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çerçeve yasa teklifinin ismi belli oldu

Çerçeve yasa teklifinin ismi belli oldu
Fotoğraf Başlığı Çerçeve yasa teklifinin ismi belli oldu

Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmaların en önemli basamağı çerçeve yasa teklifinin ismi "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi" oldu.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Terörsüz Türkiye sürecinin en kritik aşamalarından biri olan çerçeve yasa konusunda artık sona yaklaşıldı. AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, terörün sona erdirilmesine yönelik yürütülen sürecin hukuki altyapısını oluşturacak Çerçeve Kanun Teklifi’ni dün milletvekillerinin imzasına sunmuştu. Grup Başkanı Abdullah Güler imzasıyla yayımlanan duyuruda, "Grup Başkanlığımızca 'Çerçeve Kanun Teklifi'ni tüm milletvekillerimizin eksiksiz imzalamaları kararı alınmıştır." ifadesine yer verilmişti.

İSMİ BELLİ OLDU

Meclis'e sunulması beklenen çerçeve yasa teklifi hakkında yeni bir gelişme daha oldu. HaberTürk'te yer alan habere göre; yasanın ismi "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi" oldu.

Düzenlemenin siyasi partilerin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulması hedefleniyor. Teklifin bu hafta içerisinde Meclis'e sunulması bekleniyor.

Öte yandan DEM Parti İmralı heyeti geçtiğimiz pazar günü (2 Ağustos) görüştükleri PKK Terör Örgütü Lideri Abdullah Öcalan'ın çerçeve yasa ile ilgili, "En az Cumhuriyet'in kuruluşu kadar önemli olacak bir demokratikleşme sürecinin başlangıcındayız" sözlerini paylaşmıştı.

ÖNERİLEN HABERLER
"Terörsüz Türkiye" yasası TBMM
GÜNDEM

"Terörsüz Türkiye" yasası TBMM'de imzaya açıldı: Milletvekillerinin bugün imzalanması bekleniyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.