Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

CHP kongresinde 'şaibe' iddiası! Kars'ta ortalık karıştı 

CHP kongresinde 'şaibe' iddiası! Kars'ta ortalık karıştı 
Başlık ResmiCHP kongresinde 'saibe' iddiasi! Kars'ta ortalik karisti 

CHP'nin 39. Olağan Kars İl Kongresi’nde delege Kemal Yücesoy'un 'şaibe var' iddiaları sonrası tartışma yaşandı. Krizin gölgesinde oy verme işleminin başladığı kongrede kimin il başkanı seçileceği merak konusu oldu.

Kaydet
|

Kars’ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 39. Olağan İl Kongresi’ne ‘şaibe’ iddiası damga vurdu. Kongrede delegeler ve parti üyelerinin ortaya attığı iddialar gerginliğe neden oldu.

CHP 39. Olağan Kars İl Kongresi Halk Eğitim Salonu’nda yapıldı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede Selim Belediye Başkanı İlyas Barış Koç ile Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, mevcut İl Başkanı Onur Uludaşdemir’i hedef aldı. Uludaşdemir de belediye başkanlarına cevap verdi.

CHP kongresinde 'şaibe' iddiası! Kars'ta ortalık karıştı - 1. Resim
Başlık ResmiCHP kongresinde 'şaibe' iddiası! Kars'ta ortalık karıştı - 1. Resim

BAKMADAN GEÇME
CHP Kocaeli kongresinde basın mensuplarına saldırı!
HABER

CHP Kocaeli kongresinde basın mensuplarına saldırı!

CHP'Lİ DELEGENİN 'ŞAİBE VAR' SÖZLERİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Kongrede divan başkanı CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in söz verdiği parti üyesi Ethem Arancıoğlu’nun "Bu yapılan kongre, kongre yönetmeliğine göre çok da uygun gitmiyor. Faaliyet raporu hakkında yoklama yaptırdınız, bununla ilgili lehte ve aleyhte konuşan var mı diye sormadan oylattınız" diye tepki göstermesi ve ardından da fareler ve kediler ile ilgili bir fıkra anlatması salonda sessizliğe neden oldu.

Ardından söz alan parti delegesi Kemal Yücesoy’un ortaya attığı ‘şaibe’ iddiası ise tepkilere neden oldu. Delege Kemal Yücesoy, "Şaibesiz, hiç denenmemiş yönetime CHP’nin ihtiyacı vardır" sözlerine oturum başkanı Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, "CHP’de şaibeli hiç kimse yoktur. Lütfen Türkiye’nin her yerinde insanlar var. Ve bu AK Parti iktidarına koz veriyor. Ekrem İmamoğlu gibi birine şaibeli deniyor ülkede lütfen" diye cevap verdi.

CHP kongresinde 'şaibe' iddiası! Kars'ta ortalık karıştı - 2. Resim
Başlık ResmiCHP kongresinde 'şaibe' iddiası! Kars'ta ortalık karıştı - 2. Resim

CHP Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, geçtiğimiz günlerde yapılan ve Merkez İlçe Başkanlığını kazanan Tülay Çelik’in de seçimine şaibe karıştığına dikkat çekti.

Selim Belediye Başkanı Barış Koç ise mevcut il başkanı Onur Uludaşdemir’in parti tüzüğüne göre değil kendi çıkarına göre hareket ettiğini söyledi. Uludaşdemir’in kendi hazırladığı liste ile merkez ilçe seçimini aldığını ileri sürdü.

Mevcut Başkan Onur Uludaşdemir ve Ediz Nevruz Yantemur’un yarıştığı ve zaman zaman tartışmaların yaşandığı kongrede oy kullanma işlemleri başladı. Gergin geçen kongreden kimin CHP İl Başkanı çıkacağı ise merak ediliyor.

BAKMADAN GEÇME
Sivas CHP İl Kongresi
HABER

Sivas CHP İl Kongresi'nde etek krizi! Eski milletvekili adayı Baki Çoban esti köpürdü: Resimlerime etek giydirenler utansın

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.