Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dışişleri: Lübnan'a kara harekatını kınıyoruz

Dışişleri: Lübnan'a kara harekatını kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara harekatına tepki gösterdi. Açıklamada, "Lübnan'ın egemenliğini ihlal eden saldırılara karşıyız. Kara harekatını kınıyoruz. ifadelerine yer verildi.

Dinle
Kaydet
a- | +A

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Lübnan topraklarına yönelik başlattığı kara harekatına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Bakanlık, saldırıları uluslararası hukukun ve Lübnan’ın egemenliğinin açık bir ihlali olarak nitelendirerek süreci sert sözlerle eleştirdi.

ÖNERİLEN HABERLER
100 İran gemisi nasıl vuruldu? CENTCOM bilançoyu paylaştı
DÜNYA

100 İran gemisi nasıl vuruldu? CENTCOM bilançoyu paylaştı

"BÖLGESEL İSTİKRARSIZLIK DERİNLEŞİYOR"

Yapılan açıklamada, İsrail’in başlattığı bu yeni saldırı dalgasının Orta Doğu'daki istikrarsızlığı daha da tehlikeli bir boyuta taşıdığı vurgulandı. Bakanlık, bölgedeki barış çabalarının baltalandığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

Dışişleri: Lübnan'a kara harekatını kınıyoruz
Başlık ResmiDışişleri: Lübnan'a kara harekatını kınıyoruz

"İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı ve bölgedeki istikrarsızlığı daha da derinleştiren kara harekatını en güçlü biçimde kınıyoruz.

Netanyahu hükümetinin soykırım ve toplu cezalandırma politikalarını bu kez Lübnan'da hayata geçirmesi bölgede yeni bir insani felakete yol açacaktır.

Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal eden bu saldırılar karşısında Lübnan'la dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz"

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.