Engelli vekil Serkan Bayram Nobel yolunda

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Engelli vekil Serkan Bayram Nobel yolunda

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayat mücadelesini anlatan “Buğday Tanesi” filmi dünyanın birçok ülkesi tarafından Nobel’e aday gösterildi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Bugün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Dünyada yaklaşık 1,5 milyar engelli bulunuyor. Bu sayı aileleriyle birlikte yaklaşık 5 milyara ulaşıyor. Türkiye, özellikle hükûmetin son 20 yılda engeliler ve aileleriyle ilgili attığı somut adımlarla örnek bir ülke hâline geldi. Engelli vatandaşlar, eğitimden sağlığa, bürokrasiden siyasete pek çok alanda kendine temsil imkânı buldu. Bunlardan biri de AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram. Bebekken, buğday tarlasındaki yangında ellerini kaybeden Bayram, engellerinin sınırlarını aşmaya devam ediyor. Son olarakkendi hayat mücadelesini anlatan “Buğday Tanesi” filmiyle sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada engellilerin ve ailelerinin sesi olmayı başardı. Gazetemize konuşan Serkan Bayram, filmin engelliler için umut, engelli olmayanlar için ise bir empati aracı olduğunu söyledi. Bayram, filmin şimdiden çok sayıda başarıya imza attığını kaydederek “Sadece engelli kardeşlerimize değil, her kesime hitap ediyoruz. Bir Türk’ün filmi ülkelerin parlamentolarında izleniyor. Dünyanın birçok ülkesi tarafından Nobel’e aday gösterildi. Bu Türkiye için sevindirici bir gelişme. Yine Türkiye’de ilk defa bir film Golden Globe listesinde” dedi. 

SESSİZ DEVRİM YAPILDI

Hem hukukçu hem milletvekili hem de yaptığı sinema filmiyle engelini birçok alanda aşarak başarılara imza atan Bayram, “Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde engelliler konusunda açıkçası sessiz bir devrim oldu. Engelli kardeşlerimiz artık öğretmen olabiliyor. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim, hâkimlik sınavına girdim, engelimden dolayı elendim, yasaya takıldım. Yasayı değiştirdik ve bu yıl engelli hâkimlerimiz oldu. Mazbatamı Meclis’e vereceğim gün, benim için vekilliğimden de öte onların hâkim olması daha büyük haz verdi. Döktükleri gözyaşları geçmişte acı gözyaşıyken, şimdi sevinç gözyaşlarına döndü” ifadelerini kullandı. Serkan Bayram, Türkiye’nin engellilere yönelik politikalarının tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini dile getirerek “KKTC’de engelli vatandaşların memur ve öğretmen olmadığını öğrendim. Burada da bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...