Hafta başladı, tehlike kapıda! Orhan Şen açıkladı: Önümüzdeki 10 gün içinde...

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hafta başladı, tehlike kapıda! Orhan Şen açıkladı: Önümüzdeki 10 gün içinde...
Meteoroloji, Orhan Şen, Sıcaklık, Kuraklık, Fırtına, İstanbul, Haber
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uzun zamandır mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar vatandaşı bunalttı, birçok kentte kuraklık tehlikesi baş gösterdi. Peki yeni haftada yurdu nasıl bir hava bekliyor? Uzman isim kavuran sıcakların devam edeceğini belirterek fırtına beklenen bölge ve günleri saydı, yağış alacak yerleri açıkladı. Orhan Şen ise 'tropik geceye'ye yeniden dikkat çekti. İşte detaylar...

Meteoroloji'nin son dakika verilerine göre; önümüzdeki hafta yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit ve Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen haftalık hava durumuna ilişkin bilgi verdi.


İŞTE YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu hafta Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un doğusunda yağış beklendiğini aktaran Macit, yurdun diğer kesimlerinde yağış görülmeyeceğini, az bulutlu ve açık bir havanın etkili olacağını söyledi.

Hava sıcaklıklarının özellikle güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirten Macit, "Önümüzdeki hafta boyunca da sıcaklıklar böyle devam edecek. Çarşamba günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde sıcaklıklar azalacak ve mevsim normalleri civarına düşecek" diye konuştu.

Hafta başladı, tehlike kapıda! Orhan Şen açıkladı: Önümüzdeki 10 gün içinde... - 1. Resim


BU SAATLERE DİKKAT!

Sıcaklıkların güney kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyredeceğini bildiren Macit, vatandaşları güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.


3 GÜNLÜK 'FIRTINA' UYARISI

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Kuzey Ege'de gelecek 3 gün boyunca fırtına beklendiğini aktaran Macit, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşanabileceğini söyledi.

Hava tahmin uzmanı Macit, 3 büyükşehirde hafta boyunca yağış beklenmediğini, sıcaklıkların Ankara'da 33 ila 34, İstanbul'da 30 ila 32 ve İzmir'de de 38 ila 41 derecelerde seyredeceğini kaydetti.

Hafta başladı, tehlike kapıda! Orhan Şen açıkladı: Önümüzdeki 10 gün içinde... - 2. Resim


ORHAN ŞEN'DEN YENİ HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de canlı yayında yeni haftanın hava durumuna ilişkin bilgiler verdi. Şen, "Önümüzdeki 10 gün içinde Türkiye’de yağış yok. Hem içme suyu hem de orman yangını riski artıyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde haftaya sıcaklıklar artıyor. Kuzeyde azalırken güneyde artacak" dedi.

"Hafta bitiminde sıcaklıklar normale dönecek" diyen Şen, "Sonraki hafta kuzey bölgelerde sıcaklıklar yeniden ortalamanın üzerine çıkacak" ifadelerini kullandı.


TROPİK GECEYE DİKKAT

İstanbul’da bugün ve yarın rüzgarın devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Şen, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Yarından sonra Marmara Bölgesinde rüzgar azalıyor. İstanbul 31-32 derece civarından devam edecek, çarşambadan itibaren 2-3 derece düşecek. İstanbul’da tropik gece hala devam ediyor."

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...