Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "Halk yeni bir ses istiyor"
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

"Halk yeni bir ses istiyor"

Son Güncelleme: 14 Temmuz, 2014 - 23:46
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Fotoğraf Başlığı "Halk yeni bir ses istiyor"

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Gittiğim yerlerde şunu görüyorum; halk yeni bir ses, nefes, düşünce, ilgi istiyor" dedi.

Kaydet
a- | +A
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin farklı yerlerine gittiğini belirterek, "Gittiğim yerlerde şunu görüyorum; halk yeni bir ses, nefes, düşünce, ilgi istiyor. Halk sevgi, saygı, birlik ve beraberlik, dirlik istiyor. Halk kavga, zıtlaşma, cepheleştirme istemiyor" dedi.

Sarıyer Belediyesince İstinye Tersane bölgesinde düzenlenen iftar programına katılan İhsanoğlu, alana gelişinde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve bazı partilerin yetkililerince karşılandı. İhsanoğlu alana gelişinde kendisine çiçek veren çocukları öperek, alanda bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Bazı çocukları seven İhsanoğlu için alanda bulunan bir grup, "Türkiye'de birlik, dirlik ve sevgi ekmek için hoşgeldiniz Cumhurbaşkanım" pankartı açtı.

Ezanın okunmasıyla yapılan iftar sonrası, Neslişah Sultan Camisi İmam Hatibi Emin Yıldız dua etti.

Hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sonrası kürsüye çıkan İhsanoğlu için bir süre, "Türkiye seninle özgürleşecek" tezahüratı yapıldı.

İftarda konuşan İhsanoğlu, 2 haftadan beri Türkiye'nin değişik yerlerini dolaştığını belirterek, gittiği yerlerin isimlerini tek tek saydı.

"Gittiğim yerlerde şunu görüyorum; halk yeni bir ses, nefes, düşünce, ilgi istiyor. Halk sevgi, saygı, birlik ve beraberlik, dirlik istiyor. Halk kavga, zıtlaşma, cepheleştirme istemiyor. Bu topraklarda, bin seneden beri beraber yaşıyoruz ve ilelebet hep beraber yaşayacağız. Hangi mezhepten, inançtan olursak olalım, hepimiz bu memleketin evladı, vatandaşıyız" diyen İhsanoğlu, bu tarihi birikimi beraber yaptıklarını dile getirdi.

İhsanoğlu, bu coğrafyayı şehitlerin kanını akıtarak vatan yaptıklarını kaydederek, ecdadın vatan için çarpıştığını, yan yana canlarını verdiğini ve bu toprakların bu sayede vatan olarak kaldığını anlattı.

Vatanın birlik ve beraberliği için yeniden demokrasi mücadelesi vermeleri gerektiğini savunan İhsanoğlu, demokrasilerde bir tek çözüm yolu olmadığını, bir kişinin ismi üzerinden seçim yapılamayacağını söyledi.

"Cumhurbaşkanı 76 milyonu kucaklamalı"

İhsanoğlu, Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanı seçilmeyeceğini ancak ilk defa halkın doğrudan oylarıyla cumhurbaşkanı seçileceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Önünüzde 3 tane isim var. Bu 3 isimden birisini seçeceksiniz. Neye göre seçeceksiniz? Şu kriterlere göre seçeceksiniz: Seçtiğiniz insan, o makama yükseldiğinde onun hakkını ifa edecek mi? Herkesin temsilcisi olacak mı? Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin temsilcisi mi olacak, yoksa kendi siyasi görüşünü, mensup olduğu fikriyatı oraya taşıyıp onu başkalarına forse mi edecek?"

Bunun düşünülmesi gerektiğinin altını çizen İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı seçilen kişinin Türkiye'nin 76 milyonun tamamını kucaklaması, siyasi tercihlerini kendisine saklaması, siyasi tercihlere eşit mesafede olması, parlamento, yargı, basın, sosyal kesim, sivil kuruluşlar ve toplumun bütün dinamik güçleriyle yakın ilişki kurması, sosyal adalet ve adaletin yeniden tesis edilmesini sağlaması gerektiğini anlattı.

"Yurtta sulh cihanda sulh istiyoruz"

İhsanoğlu, Türkiye'nin etrafını ateş çemberi sararken, etrafında alevler yükselirken benzin değil su serpecek birisine ihtiyacın olup olunmadığının sorulması gerektiğini kaydederek, Türkiye'nin sınırdaş olduğu ülkelerle ticaretinin durduğunu, diplomatlarının, pilotlarının rehin tutulduğunu ileri sürdü.

Ülkede huzur olmasını istediklerini aktaran İhsanoğlu, "Biz Atatürk'ün söylediği gibi istiyoruz ki; Yurtta sulh, cihanda sulh olsun. Siz yurdun içinde bazı insanları, size oy vermeyenleri ötekileştirirseniz, karşınızda olanları vatan haini ilan ederseniz, mahkeme reislerini azarlarsanız, Merkez Bankasını azarlarsanız, bu nasıl bir idare olur? Bunu yapacak bir cumhurbaşkanı, herhalde bu milleti daha büyük sıkıntılara sokacaktır" dedi.

İhsanoğlu, Çankaya'nın devletin sigortası olduğunu ve bu sigortanın hiçbir zaman atmaması gerektiğini belirterek, orada oturan kişinin herkesi kucaklaması, devletin reisi, milletin babası olması gerektiğini bildirdi.

Partiler arasında bir sıkıntı olması halinde Çankaya'da oturacak kişinin partileri buraya davet edip bir masa etrafında onları oturtup onlarla çözüm arayışına gitmesi gerektiğini dile getiren İhsanoğlu, o partilerle kavgalı birisinin bunu yapamayacağını söyledi.

"Çatı aday, tek parti adayı değilim"

İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Ben burada bir tek partinin adayı değilim. İlk günlerde söylendiği gibi iki partinin çatı adayı değilim. Ben şimdi resmen 6 partinin desteklediği adayım. Sağdan, ortadan ve soldan. Milliyetçisinden sosyal demokratına, muhafazakarına kadar uzanan uzun bir yelpazenin ortak adayıyım. 6 partinin dışında da birçok partinin de desteğine sahibiz. Bunu biliyoruz. Ayrıca AK Partili kardeşlerimizin de desteğine sahibiz. Onların desteklerine, ihtiyacımız var. Çünkü onlar da Türkiye'de istikrarının tesis edilmesi, huzurun kazanılması, insanların güven içinde yaşamasını istiyorlar. Türkiye'nin bir badireye girmesini istiyorlar. Bu yüzden, biz herkesin oyuna talibiz. Biz bütün milletin adayıyız. Biz, bir tek partinin adayı değiliz. Biz bütün fikirlere açığız, biz Türkiye'nin bütün ihtiyaçlarını biliyoruz. Birinci mertebede adaletin yeniden tesis edilmesi, insan hak ve hürriyetlerinin kamil bir şekilde, Türkiye'nin Avrupa'ya başlattığı uzun seferi daha kısa yapmak, Avrupa Birliği'ne üye olmak ve komşularımızla daha iyi münasebet yapmak istiyoruz."

Dünyanın en büyük ikinci teşkilatında 9 yıl başkanlık yaptığı dönemde 100 ülkeyi gezdiğini, Kremlin'den Beyaz Saray'a kadar birçok ülkenin sarayına gittiğini, devlet başkanlarıyla görüştüğünü hatırlatan İhsanoğlu, dünyada politikanın nasıl yürütüldüğünü çok iyi bildiğini, Ortadoğu'daki problemlerin hallolmasında büyük rol oynadığını anlattı.

Genç: "Bonzai konusunda belediye meclisinde karar"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de ramazan ayında insanların savaş ortamından bir an önce kurtulması için dua etmek zorunda olduklarını söyledi.

Son dönemde gündeme gelen "bonzai" konusunda Belediye Meclisi olarak karar aldıklarını dile getiren Genç, "Meclisimizde bütün partilerin ortak kararıyla bir komisyon kurduk ve bu komisyon, mahallelerde aktif bir şekilde çalışma yapıyor. Kullanım sebepleri nelerdir? Bunları bir rapor haline getireceğiz. İlgililere duyurup vatandaşlarla paylaşacağız ve geleceğe yönelik önlem alacağız" ifadelerini kullandı.

Ekmeği öpüp başına koydu

İhsanoğlu'nun konuşması sonrası, küçük bir çocuk sahneye çıkarak kendisine ekmek verdi. İhsanoğlu, ekmeği alarak, 3 defa öptü ve başına koydu, aynı şekilde küçük çocuğa da öptürdü ve alnına koydurdu. CHP, MHP ve DSP ilçe yöneticileri de tek tek sahneye çıkarak, İhsanoğlu'na çiçek verdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, etkinlik sonrası, bir Hollanda televizyonunun programına konuk oldu.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 14 Temmuz, 2014 - 23:46
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
  • 5
    Proje okulları 2026 atama haftasına girildi! Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilecek?
    Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Kaydet
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • 400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Endonezya, 6,7 büyüklüğünde depremle sallandı!
Endonezya'da 6,7 büyüklüğünde deprem!
Kaydet
Dünya Kupası'na Muslera damgası! Tecrübeli eldiven tarihe geçti
Dünya Kupası'na Muslera damgası! Tecrübeli eldiven tarihe geçti
Kaydet
Piyasada 31 yıl sonra ilk! Bir merkez bankası daha…
Piyasada 31 yıl sonra ilk! Bir merkez bankası daha…
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası