Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İstanbul Erkek Lisesi'ndeki skandal, iki ismi koltuğundan etti

İstanbul Erkek Lisesi'ndeki skandal, iki ismi koltuğundan etti

İstanbul Erkek Lisesinde, LGS şampiyonu bazı 9. sınıf öğrencilerinin, kızları taciz ettiği skandalla ilgili soruşturma sürüyor. Okul müdürünün ardından başyardımcısı da görevden alındı. Bu arada, taciz iddiasıyla dayak yiyen öğrenciler, başka okullara nakledildi, ancak orada da istenmiyorlar.

Özetle
Kaydet
a- | +A

MAHMUT ÖZAY - Türkiye’nin en köklü okullarından İstanbul Erkek Lisesinde yaşananları “Elit okulda skandal” diyerek gündeme taşıdığımız haberin yankıları sürüyor.

LGS şampiyonu bazı 9. sınıf öğrencilerinin, kızlara yönelik taciz ve şiddet içerikli söylemlerde bulunduğu, üst sınıflardaki erkeklerin de bu öğrencileri dövdüğü okul gündemdeki yerini korurken yeni gelişmeler yaşandı.

İstanbul Erkek Lisesi'ndeki skandal, iki ismi koltuğundan etti
Başlık Resmiİstanbul Erkek Lisesi'ndeki skandal, iki ismi koltuğundan etti

İstanbul Valiliğinin olayla ilgili idari soruşturması sürüyor. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada disiplin sürecinin işletildiği ve önleyici rehberlik görüşmeleri ile destek çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Edindiğimiz bilgilere göre bakanlık müfettişleri, yürütülen soruşturmanın selameti açısından okul müdürü Yılmaz Arslan’ın ardından müdür başyardımcısı Murat Akdaş’ı da görevden aldı. Soruşturma sonucuna göre iki isim ‘görevden ihraç’ ya da ‘göreve iade’ edilecek.

Bu arada lise velilerinin, kızları savunduğunu ifade ederek 11. sınıf öğrencilerinin ceza almaması için başlattığı imza kampanyası devam ediyor.

“Elit okulda skandal” manşetimizle Türkiye’nin köklü eğitim kurumu İstanbul Erkek Lisesinde yaşananları ifşa etmiştik.
Başlık Resmi“Elit okulda skandal” manşetimizle Türkiye’nin köklü eğitim kurumu İstanbul Erkek Lisesinde yaşananları ifşa etmiştik.

ŞAMPİYONLAR ORTADA KALDI!

Öte yandan iddiaya göre, taciz iddiasıyla dayak yiyen bazı şampiyon öğrenciler başka okullara nakledildi ancak buralarda da olayın duyulması sebebiyle tepkiyle karşılaştı. Bazı veliler nakledilen okullara giderek müdürlere söz konusu öğrencilerin başka yere gönderilmesini talep etti.

BAKMADAN GEÇME
İstanbul Erkek Lisesinde, iğrenç listeye şiddetli tepki: Öğrenci kavgası değil tacize müdahale
EGİTİM

İstanbul Erkek Lisesinde, iğrenç listeye şiddetli tepki: Öğrenci kavgası değil tacize müdahale

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gazete Haberleri Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.