MİT'ten Suriye'de operasyon! Terörist Hüda El Tuma yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

MİT, Suriye'den Türkiye'ye sızmaya çalışan 'Cudi' kod adlı Hüda El Tuma adlı teröristi sınırda yakaladı.

Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele hız kesmeden devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve güvenlik güçleri teröristleri bir bir etkisiz hale getirirken, öte yandan teslim olan ve yakalanan teröristlerle de PKK'lıların sayısı her geçen gün azalıyor.

Son olarak güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; terör örgütü PKK'nın içerisindeki sözde kadroda yer alan 'Cudi' kodlu 'Hüda El Tuma' adlı kadın teröristin, Barış Pınarı Harekatı alanında yer alan Mebruke'den Türkiye'ye geçiş yapmaya çalıştığı tespit edildi.

MİT'ten Suriye'de operasyon! Terörist Hüda El Tuma yakalandı - 1. Resim

SMO YAKALADI, ASKERİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

MİT'in sağladığı istihbarat ile PKK'lı kadın terörist, Suriye Geçici Hükümeti'ne bağlı Suriye Milli Ordusu (SMO) askeri polisi tarafından yakalanarak Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki askeri cezaevine gönderildi.

Terör örgütüne 2019'da katılan ve Haseke, Aynularab, Şeddadi'de eğitimler alan kadın teröristin, Barış Pınarı Harekatı alanında örgütsel faaliyetlerde yer aldığı belirtildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...