Sıcaklık yükseliyor, kurak günler kapıda! "Bu yıl görüntü lehimize ilerlese de..."

Sıcaklık yükseliyor, kurak günler kapıda!
Başlık ResmiSıcaklık yükseliyor, kurak günler kapıda! "Bu yıl görüntü lehimize ilerlese de..."

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Doğu illerinde devam eden kar yağışı yavaşlarken, batıda güneşli ve bulutlu bir hava hakim. Önümüzdeki hafta ise yurt genelinde yağış beklenmiyor, sıcaklıklar yükseliyor.

Kaydet
|

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyarılarının ardından dün özellikle Doğu illerinde başlayan kar yağışı bugün de devam ediyor. Yağışlar düne göre azalarak sürerken, batıda ise hava açık ve bulutlu. Peki önümüzdeki hafta hava nasıl olacak? Yapılan son değerlendirmeler, yurdun yağışsız ve güneşli bir hafta geçireceği yönünde.

SICAKLIKLAR ARTACAK, YAĞIŞ YOK

Oldukça soğuk geçen haftanın ardından Anadolu'da sıcaklıklar yavaş yavaş yükselecek. Batıda ise yeni hafta güneşli geçecek, sıcaklıklar İstanbul’da 11 ila 16 derecelerde olacak.

Ege ve Akdeniz kıyılarında hissedilen sıcaklıklar yer yer 28 derecelere kadar çıkacak. Bu hafta yurt genelinde yağmur beklenmiyor.

"BAHAR HAVALARI SÜRPRİZLERE AÇIKTIR"

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Yakında bir soğuk hava dalgası yok, fakat bahar yeni başlıyor. Bahar havaları sürprizlere açıktır, geçtiğimiz yıllarda yaşanan zirai don hadiseleri Mart ortasında ve Nisan başlarında büyük hasarlar vermişti, bu yıl görüntü lehimize ilerlese de hava durumundaki güncellemeleri yakından takip etmekte yarar var" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.