TBMM Genel Kurulu toplandı

Düzenleyen:
TBMM Genel Kurulu toplandı

GÜNDEM Haberleri

Dört partinin katılımıyla TBMM Genel Kurulu toplandı. TBMM Başkanı dört partinin ortak metnini okuyacak.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında olağanüstü toplandı. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okundu. Marşın bestelenen iki kıtasını hep birlikte okuyan milletvekilleri devamında milli şiirimiz İstiklal Marşı'nın on kıt'asını hep bir ağızdan okuyarak tamamladılar.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Genel Kurul'a hitap ediyor...

Millet olarak tek vücut halindeyiz. Yargıtay Başkanı ve yargı mensupları, yabancı misyon şefleri burada ve biz milletvekilleri olarak, hiçbir parti farkı gözetmeksizin Tek vücut olarak buradayız.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI

Türkiye'nin uluslararası arenada gösterdiği duruş, ülkemizin kalkınmasını ve güçlenmesini istemeyen bir takım güçleri rahatsız etti. Dün akşamdan beri çok gergin, çok acı verici, çok ibretli saatler yaşadık. 15 Temmuz Demokrasi Bayramı'nın bir güzel tablosuyla karşı karşıyayız.Vatan hainlerine onurla direndik. Sorumlular gereken cezayı alacak. Kalkışmayı yapanlar küçük bir azınlık yaptı.

YARALARI SARMA ZAMANIDIR

Milletin beslediği ve eline silah verdiği unsurlar milletin bağrına silahlarını dayamıştır. Tüm güvenlik güçlerimize geçmiş olsun. Bu terördür. Gereken yapılacak ve en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. yaraları sarma zamanıdır. 15 Temmuz demokrasi bayramınızı kutluyorum. Şimdi gündeme geçiyoruz.

BAŞBAKAN DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Dünyanın her yerinde bayraklarını alığ sokağa çıkan dost ve kardeş ülkelere teşekür ediyorum. Dünya parlamentolarına örnek bir davranış sergilediniz. Yüzlece yıl unutulmayacak bir dayanışma sergilediniz. Parti ayrımı yapmaksızını bu meclisin her bir üyesini selamlıyor ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

EN UZUN GECEYİ YAŞADIK

Gazi meclisimizin en zor en uzun en sıkıntılını gecesini yaşadı. Bunlar asker değil asker kılığında teröristlerdir canilerdir. Gözlerini kan bürümüştü. Cinnet halindeydiler. Ancak bilmedikleri şuydu. Milletin evine dokunanın eli yanar. Daha 24 saat geçmeden elleri yandı. Hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı. Bundan sonra da kalmayacaktır. Kimse bundan sonra milletin iradesine el uzatmaya cesaret edemeyeceklerdir.

Bugün meclis içinde ve dışında tüm siyasi partilerin demokrasiye birlikte sahip çıktıkları bir gündür. Devletimize ve meclisimize yönelik bir saldırıda nasıl kenetlenebildiğimiz hep birlikte gösterdik. Bu dayanışma inanıyorum ki yeni bir sürecin de başlangıcıdır. Bu birliktelik ruhuyla Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği gibi muassır medeniyetler seviyesine çıkaracağız.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU

Demokrasi hukukun üstünlüğüdür. Demokrasi düşünce özgürlüğü, medya özgürlüğü, tarafsız yargı, din ve vicdan özgürlüğü demektir. Demokrasi aynı zamanda darbeye karşı direnme demektir. Dün halkımız direnme hakkını kullandı. Direnme hakkının ne kadar meşru olduğunu gördük.
Bu meclis sonuna kadar demokrasiyi savunacaktır, kimsenin endişesi olmasın. Bu meclise düşen tarihi bir sorumluluk var. Benzer olayların tekrarlanmaması için tarihi sorumluluğun yerine getirilmesi gerekmektedir. Darbenin bastırılması parlamenter demokrasi sistemimizin ulaştığı noktayı göstermektedir.
İlerde bu darbe girişimi nasıl önlendi diye tarihçiler konuşacak. Medya darbecilerin yolunu kapattı, özgürlüğün yolunu gösterdi. Medya halkın doğru bilgilendirilmesini sağladı, medyaya teşekkür ediyorum. Çağdaş demokrasilerde medya 4. güçtür, artık bu gücün büyüklüğünü görüyoruz.
Demokrasi geliştikçe Türkiye, dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacaktır. Bu darbe girişimiyle ilgili olarak, her türlü darbeye karşı olmak bu parlamentonun görevidir. Teröre karşı nasıl bir tavır sergiliyorsak, darbeye karşı da ortak tavır koymalıyız. Mademki milletin takdiriyle buraya geldik, demokrasi üzerinde vesayete izin vermemelidir, vermeyecektir.
Hepimizin ortak akılla, uzlaşı kültürü içinde Türkiye'nin sorunlarını çözmek için birlikte çalışmak zorundayız. Bu Türkiye halkı için gereklidir. Anayasa ve hukukun dışına çıkanlar, mutlaka bedelini öderler.
Önümüzde çok kritik bir dönem var. Bu dönemi soğukkanlılıkla, hukuk içinde kalarak atlamamız gerekmektedir. Devlet hukuk içinde devlettir. Kim adaletten saptıysa hukukun içinde yargılayacağız.
Saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlara ve milletimiz başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin bir daha böyle acı günler yaşamamasını diliyorum.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ

"Bölgeler ablukaya alınmış, tanklar sokaklara çıkmıştır. 96 yıllık kutlu bir mazisi olan TBMM'nin bombalanması korkunçtur. Böylesi bir çılgınlığı, böylesi bir hayasızlığı Milli Mücadele yıllarında yedi düvel yapmamıştır. Gazi meclise düşen her bomba 79 milyon vatandaşa değmiş, yüreklerde patlamıştır. Bu yalnızca milletvekillerine değil Türk Milleti'nin tamamını hedef almıştır. Kanı bozuk çevre ve odaklar ülkemizi kaosa mahkum etmeyi amaçlamışlardır. Aslında dün gece yaşananlar kanlı ve kalleş terör saldırısıdır ve bu saldırı Türk askerinin içinden devşirilmiş, aklı çekinmiştir. Demokrasi uçurumdan dönmüştür. Milli iradenin namus ve emanetleri son anda kurtarılmış. Milli iradeye sürülen kara leke temizlenmiştir. İhtilaller, muhtıralar, cunta devirleri tarihin çöplüğüne çoktan atılmıştır. Milli birlik ve kardeşliğimizin dayandığı zemin milli ilkelere bağlıdır. Hiçbir paralel yapı hiçbir terör örgütü bu zemini çatlatamayacaktır. Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır. Siyasi, dünya görüşümüzün pusulası nereyi işaret ederse etsin hepimiz bu cennet vatanın evladıyız. Tarihimiz birse talihimiz de birdir. Çünkü biz büyük Türk Devleti'yiz. Başka bir Türkiye yoktur. Ne yapacaksak demokrasinin sınırlarında yapacağız ve Allah'ın izniyle başaracağız. Gazi meclise bomba atacak kadar gözü dönmüşler de TSK'nın bir parçası olamayacaklardır. Hainlerden hesap sormak hepimizin namus borcudur. Türk Milleti müsterih olmalıdır. Kötü emellere karşı tam bir kenetlenme ile huzurlu bir geleceğe adım adım yürüyeceğiz. Devlet tektir, dil tektir, vatan tektir, millet sonuna kadar birdir,diridir, zalimlere karşı tavizsizdir. Masum vatandaşlara bomba sıkan, bu kapsamda 161 evladımızın şehit olmasına neden olan bu katilleri şiddetle lanetliyorum. Türk Milleti'ne baş sağlığı diliyorum. Kardeşliğimiz, milli ruh ve beraberliğimiz yara almasın. TSK bünyesinde kanserleşmiş hücreleri keserek yok etmek, askerimizi töhmet altında bırakmamak hepimizin sorumluluğudur. Hiçbir şeyden haberi olmadan Mehmetçik'i sokağa çıkaranlar işledikleri suçların son anına kadar hesabını vermelidir. Bugünkü ortamı fırsata dönüştürmeye çalışanlara karşı aziz milletimiz soğuk kanlı olmalıdır.

Yerli veya yabancı, bölgesel veya küresel operasyonlara asla izin vermeyip geri adım atmayacağımızı milli bir görev addediyorum. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Herkesin gereken dersi çıkarmasını dileyerek, hepinizi selamlıyorum."

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...