Yunan basınında gündem Türk savaş uçağı KAAN!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin milli ve yerli uçağı KAAN'ın ilk uçuşu Yunan medyasının da gündemine oturdu. Yunan analistler KAAN'ın bazı özelliklerinin F-35 jetlerinden daha üstün olması özelliğine dikkat kesildi. Basında uçağın, hava üstünlüğünün ulusal savunmada kritik bir oynadığı Ege ve Akdeniz'de silahlanma yarışına etkisi ise üzerinde konuşulan en önemli konu oldu.

Mili Muharip Uçak KAAN, bugün Ankara'da sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Ayrıştırıcı özellikleri ile 5'inci nesil savaş uçağını üreten sayılı ülkelerden biri olan Türkiye'deki bu önemli gelişme Yunan basınının da gündemine oturdu. 

Başta Türkiye'yi yakından takip eden Yunan basını, gelişmeyi okuyucularına "Ankara'nın ürettiği 5'inci nesil savaş uçağı KAAN, ilk uçuşunu yaptı" ifadeleriyle duyurdu. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in  "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek. KAAN'ın bazı özellikleri İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün" ifadeleri ise Yunan basının kilit noktası oldu. 

SİLAHLANMA YARIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yunan medyası KAAN'ın uçuşunu Türkiye'nin gelişen askeri stratejisi bağlamına yerleştirdi. Haberlerde hava üstünlüğünün ulusal savunmada kritik bir rol oynadığı Ege ve Akdeniz'de devam eden silahlanma yarışına da dikkat çekildi.

Türkiye KAAN projesini geliştirmeye devam ettikçe, Yunan medyasının bölgesel istikrar ve güç dinamikleri üzerindeki potansiyel etkilerine ilişkin sürekli analiz ve yorumlar sunarak dikkatli bakışını sürdürmesi bekleniyor.

'UKRAYNA'NIN HAYALİ'

Pentapostagma "Ukrayna 2030'da Türk KAAN savaş uçağını alma hayali kuruyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ukrayna'lı 'Defence Express'e dayandırılan haberde, "Bu sadece Ukrayna hava kuvvetlerinin geleceğine dair bir umudu, Moskova'nın yok etmek istediği bir umudu temsil ediyor" denildi.

Yunan basınında gündem Türk savaş uçağı KAAN!

SAYILI ÜLKELERDEN BİRİ

Proto Thema ise "Ankara'nın ürettiği 5'inci nesil savaş uçağı KAAN, ilk uçuşunu yaptı" başlığıyla Türk yerli savaş uçağını okuyucularına tanıttı.
Yunan basınında gündem Türk savaş uçağı KAAN!
 
Haberde, "Türkiye, 21 metre uzunluğundaki ve 14 metre kanat açıklığına sahip KAAN ile 5'inci nesil savaş uçağını üreten sayılı ülkelerden biri oldu" ifadeleri kullanıldı.
 

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...