İbrahim Saraçoğlu özel kür tarifini paylaştı! Kanserli hücreyi öldürüyor kemik erimesine engel oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İbrahim Saraçoğlu özel kür tarifini paylaştı! Kanserli hücreyi öldürüyor kemik erimesine engel oluyor

Hayatın İçinden Haberleri

Ünlü doktor İbrahim Saraçoğlu'nun hazırladığı özel kür kanserli hücreyi öldürüyor kemik erimesine engel oluyor. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun özel kür tarifi...

Kahvaltıların vazgeçilmezi zeytin gibi yaprağı da şifa dağıtıyor. Alzheimer, Parkinson hastalıklarına karşı sinirleri iyileştiren zeytin yaprağı hücreleri yenileyen özelliğe sahip. Kronik rahatsızlıklara, deri hastalıklarında ve boğaz ağrılarında şifa veriyor. Aç karna içildiğinde etkisini hissettiren özel zeytin yaprağı çayı sayesinde üst solunum yolu enfeksiyon tedavisi doğal yollarla sağlanabilir.

 

memorial.com.tr’nin derlediği bilgilere göre zeytin yaprağı çayı üst solunum yolu enfeksiyonuna iyi gelirken insülin direncini azaltır, diyabete karşı koruyor. Peki, zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir? Ne işe yarar?

Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Zeytin yaprağı içeriğindeki antioksidanlar, vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirerek hasarı azaltan polifenollerdir. Bu içeriğe sahip besinlerin kanser, osteoporoz ve bilişsel gerileme gibi problemlere karşı koruyucu görevi bulunur. Zeytin yaprağında bulunan güçlü bir polifenol olan oleuropein bileşeni, antiviral, antimikrobiyal ve antiinflamatuar etkilere sahiptir.

Viral enfeksiyonlarlada savaşan zeytin yaprağı faydaları şunlardır:

  • Zeytin yaprağı çayı üst solunum yolu enfeksiyonuna iyi gelir
  • Kötü kolesterol oluşumunu önler
  • Kan basıncını düşürür
  • İnsülin direncini azaltır, diyabete karşı korur
  • Virüs, mantar ve bakteri oluşumunu engeller
  • Bağışıklığı güçlendirir
  • Alerji tedavisinde kullanılır
  • Kronik yorgunluğa iyi gelir
  • Tokluk hissi verir, obezite riskini önler
  • Uçukları tedavi eder
  • Diş ağrısına iyi gelir
  • Hücre yenilenmesini destekler
  • Enerjiyi arttırır
  • Parkinson ve Alzheimer’a karşı koruyup, beyin işlevselliğini arttırır
  • Kemiklerin iltihaplanmasını önler
  • Diş ağrısının azalmasına yardımcı olur
  • Zeytin yaprağı ile hazırlanan su yaraların hızlı iyileşmesinde etkilidir

ZEYTİN YAPRAĞI KÜRÜ TARİFİ

İbrahim Saraçoğlu, zeytin yaprağı kürünün işe yaraması için, düzenli uykunun ve stresten uzaktan durmanın gerektiğini belirtirken "Katkılı gıdalardan uzak durun. Tatlandırıcıları tüketmeyin, ne kadar çok tatlandırıcı o kadar çok karaciğer yağlanmasıdır. Bu kür insülin direncini kırmanıza yardım eder. Günde iki defa çayını içeceksiniz. Zeytinin yaprağı, zeytinden çok daha fonksiyoneldir. Zeytinin yaprağı çok kıymetlidir. Sizi tok tutar. İnsülin direncine karşı mükemmeldir." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdiği zeytin yaprağı kürü tarifi:

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kuru zeytin yaprağı veya 3-4 adet taze zeytin yaprağı
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Bir tencereye suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  2. Kaynar suyun içine zeytin yaprağını ekleyin.
  3. Altını kısın ve yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatmaya devam edin.
  4. Ocağı kapatın ve çayı demlemesi için 5 dakika kadar bekletin.
  5. Demlenen çayı süzerek başka bir bardağa alın.
  6. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Öğlen, akşam ya da sabah, akşam şeklinde günde 2 defa aç karnına içilebilir.

İbrahim Saraçoğlu özel kür tarifini paylaştı! Kanserli hücreyi öldürüyor kemik erimesine engel oluyor

ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİĞİ AÇIĞA ÇIKIYOR!

Antioksidan etkisi yüksek olan zeytin yaprağı hücrelerin daha hızlı şekilde onarılmasını sağlıyor. Antibakteriyel etkisi ile vücuda yerleşen bakteri ve mikroorganizmalarla daha rahat mücadele edebilmeyi sağlıyor. Bakteri oluşumuna karşı amino asit üretimini zayıflatarak bölgede yeniden çoğalmalarına engel oluyor.

KEMİK ERİMESİNE ENGEL OLUYOR!

Kemik gelişimini destekleyen yönü araştırmacıların da gündemindeydi. 2011 yılında İspanyol bir araştırma grubu tarafından yapılan inceleme ile kemik gelişimi üzerinde hücreleri yenileyici etkisi fark edilmişti. Kemik erimesine karşı özel olarak hazırlanacak zeytin yaprağı çayı şifacı etkisini ortaya koyuyor.

KANSERLİ HÜCREYİ ZAYIFLATIYOR!

Çağın virüsü olarak adlandırılan kanser rahatsızlığını önlemede, tümör oluşumunu zayıflatmada etkili oluyor. Tümör tedavisinde hangi safhada olduğu önemli olmakla birlikte özellikle kadınlarda görülen meme kanserini önleyici etkisi olduğu biliniyor.

İbrahim Saraçoğlu özel kür tarifini paylaştı! Kanserli hücreyi öldürüyor kemik erimesine engel oluyor

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Evde pratik şekilde zeytin yaprağı çayı yapmak isteyenlerin bu işlem için öncelikle yaprakları fırında kurutması gerekiyor. Fırında kurutulan zeytin yaprakları soğutulduktan sonra el ile parçalanır, sapları ayrılır.

TÜKETİM ÖNERİSİ!

Ufalanan karışımdan bir yemek kaşığı alınır. Bir fincan sıcak su içerisinde 15 dakika demlendirilir. Ardından süzülerek tüketilebilir. Günde 3 fincan tüketilmesi önerilir. Yoğun keskin tadını kırmak isteyenler bal ile karıştırarak kullanabilir.

Yemeklerin yanında tüketilmesi mide rahatsızlıklarını önlemek için tavsiye edilir. Zeytin yaprağını tüketmeden önce düşük tansiyon hastaları ya da kemoterapi tedavisi görenlerin doktora danışmaları önerilir.

Kaynak: memorial.com.tr

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...