Dijital yayıncılık matbaaya rakip değil

/ Kaynak: OZEL
Dijital yayıncılık matbaaya rakip değil

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Develioğlu, ''Dijital yayıncılk ayrı bir yayın türüdür. Geleneksel yayıncılığın karşısında bir tür değil. ABD'de bile halen yayıncılığın ancak yüzde 5'i dijital'' dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nda düzenlenen bir toplantıda, "Dijital Yayıncılık ve Matbaacılık Sektörüne Etkileri" masaya yatırıldı. İTO'nun Sirkeci'deki merkez binasında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Develioğlu, "Dijital yayıncılıktan korkacak bir durum yok. Dijital yayıncılk ayrı bir yayın türüdür. Geleneksel yayıncılığın karşısında bir tür değil. ABD'de bile halen yayıncılığın ancak yüzde 5'i dijital, Türkiye'de ise dijital yayınclığın sektördeki payı yüzde 3 civarındadır" dedi. Mehmet Develioğlu, dijital ortamda okunan gazete ve dergilerin yüzde 89'unun ücretsiz okunmakta olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında ayrıca, dış ülkelerdeki kültür yatırımlarının önemini vurgulayan Develioğlu, yabancı bir ülkeye yatırım yapmadan önce oraya kültürün gitmesinin işleri kolaylaştıracağını söyledi. nbsp;

##tgvideo##

Oturum Başkanı Erhan Erken ise, matbaacılıkta teknoloji yönünden gelişmeler olurken, iş yönünden gerileme oduğunu söyledi. Erken, bu durumu aşmak için son gelişmeleri çok iyi okuyup ona göre pozisyon almak gerektiğini kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula da konuşmasında, Türkiye'deki İl Halk Kütüphaneleri sayısının artmaya devam ettiğini, dijital kitap konusunda dünyadaki hız ne ise Türkiye'de de aynı olduğunu söyledi. Kula, kütüphanelere dijital kitap satın almak için hazırlk yaptıklarını belirtti.
Toplantıda, Komedya Bilişim Ltd. Şti. Genel Müdürü Erol Dilaver "Dijital Baskı ve Matbaacılıktaki Yeni Gelişmeler", Basın Yayın Birliği Dijital Yayın Danışmanı Mahmut Güleç "Dijital Yayıncılık ve e-Kitap", İTİCÜ Medya İletişim Sistemleri Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Celalettin Aktaş "Dijital Yayıncılık ve Sosyal Medya", Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık "Dijital Yayıncılık ve İnternet Medyası" konulu birer konuşma yaptı. Toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...