Edebiyat şöleni başlıyor: İstanbul, şiirin başkentidir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Edebiyat şöleni başlıyor: İstanbul, şiirin başkentidir

Kültür - Sanat Haberleri

İstanbul’da edebiyat rüzgârı esecek... Yazar Rasim Özdenören’in hatırasına Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 14. İstanbul Edebiyat Festivali, bugün başlıyor. Festival, şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilecek söyleşi, panel, konser, şiir şöleni ve imza günleri ile dört gün boyunca devam edecek. 

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Yazar Rasim Özdenören’in hatırasına Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 14. İstanbul Edebiyat Festivali, bugün başlıyor. Festival hakkında Türkiye gazetesinin sorularına cevap veren Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı “Bu sene on dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz edebiyat festivali dolu dolu bir içeriğe sahip. Dört gün boyunca şehirde âdeta edebiyat şöleni yaşanacak. Festival, her yaştan edebiyatseverin katılımına açık olacak” diyor.

"BU KADAR AŞIK OLUNAN ŞEHİR AZDIR"

İstanbul Edebiyat Festivali’nde “şehir ve şiir” irtibatının işleneceğini kaydeden Bıyıklı “Şair, dilini yaşadığı mekâna yaslayan insandır. Mekânların kaderiyle şiirlerin kaderi arasında görünmez bağlar vardır. Onun için ustalar hep şiirin hayatiyetinin şehrin hayatıyla olan sarsılmaz rabıtasından bahsedegelmişlerdir. İstanbul ise şiirin başkentidir. Dünyada kendisine bu kadar şiir yazılan âşık olunan şehir azdır. Festivalde İstanbul’un şiire, romana, öyküye, denemeye yansıyan yanları ele alınacak” diye konuşuyor.

Bıyıklı, Rasim Özdenören hakkında ise “Özdenören Türk edebiyatına önemli hizmetlerde bulunmuş usta bir yazarımız. Bu sene festivali onun anısına düzenlemekle bir anlamda kendisine olan vefamızı göstermek, saygımızı sunmak ve onu hayırla yâd etmek istedik” yorumunda bulunuyor.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...