Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İşçinin alın yeri yine sahneye dökülüyor

İşçinin alın yeri yine sahneye dökülüyor
Fotoğraf Başlığı Isçinin alin yeri yine sahneye dökülüyor

Alın terleri ile ülke ekonomisine güç katan işçiler, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’nde sanata değer katıyor.

Kaydet
a- | +A

Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi işbirliği ile önemli bir farkındalığa imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi asrın felaketinden etkilenen 2 tiyatro grubunun oyunlarıyla festivalini başlattı. Bursalı tiyatro severler festival boyunca fabrikalarda tezgâh başında çalışan işçilerin aynı zamanda sahne ışıkları altında nasıl usta birer sanatçıya dönüştüğüne tanıklık edecek.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR AKTİVİTE OLACAK"

Festivalin işçi sınıfının özverili çalışmalarına saygı niteliğinde olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Üretim şehri Bursa’da üreten ve çalışan hemşerilerimizin sanatsal alanda da ne kadar yetkin, ilgili ve meraklı olduklarını göstermek adına da çok önemli bir aktivite olacak" şeklinde konuştu.

İşçi Tiyatroları Festivali, çalışanların sahneye çıkararak üretimin gücüyle sanatın iyileştirici gücünü bir araya getiriyor. İşçilerin bir kez daha sahneden kendilerini ifade etme imkânı sağlıyor.

Festival 7 Mayıs’a kadar devam edecek.

BAKMADAN GEÇME
HABER

'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' tiyatroda

Afetzede çocuklara tiyatrodan oyuncak
HABER

Afetzede çocuklara tiyatrodan oyuncak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.