Beyazperdede açılış muamması

Beyazperdede açılış muamması

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Norveç ve Hong Kong gibi dünyanın değişik ülkelerindeki sinema salonları dün açıldı. Türkiye’deki sinemacılar ise açılış tarihi hususunda mutabık değil.

MURAT ÖZTEKİN

Yeni tip koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden olan sinemada salonlarının kapanıp film çekimlerinin durmasının ardından büyük maddi kayıplar meydana gelmişti. Son günlerde ise beyazperdeyi sevindirecek haberler gelmeye başladı. Norveç ve Hong Kong’daki sinemalar dün belirli tedbirler altında yeniden açıldı. Çekya’da ise salonların bu hafta açılacağı duyuruldu. İngiltere’deki sinema birlikleri de sinema salonlarının belirli tedbirler altında önümüzdeki ay sonunda seyircileri ağırlamaya hazır olduğunu açıkladı.

BAKAN ERSOY, SİNEMACILARLA GÖRÜŞTÜ
Türkiye’de ise durum henüz netleşmedi. Edinilen bilgiye göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün İstanbul’da sinema sektörünün önde gelen isimleriyle kapalı bir görüşme yaptı. İddialara göre bazı yapımcılar çeşitli endişelerle salonların sonbahara kadar kapalı kalmasını savunurken kimi yapımcılar ise açılış tarihi için temmuz ayı başının uygun olacağı görüşünü dile getirdi. Sinema salonlarının açılışıyla alakalı kesin kararı, Bilim Kurulunun önümüzdeki haftalardaki tavsiyelerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...