Devlet Tiyatrolarından seyirciye erken merhaba

Devlet Tiyatrolarından seyirciye erken merhaba

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Pandemi sebebiyle geçtiğimiz sezon perdelerini erken kapatmak zorunda kalan Devlet Tiyatroları (DT), sanatseverlerle erken buluşuyor…

MURAT ÖZTEKİN

1 Eylül Salı gününden itibaren seyircileri salonlarında ağırlayacak olan DT'nin 2020-2021 tiyatro sezonunun biletleri internet üzerinden, Sanat Cepte aplikasyonundan ve Devlet Tiyatroları gişelerinden satışa sunuldu. Yeni sanat sezonuna 17 prömiyerle başlayacak olan DT, açık hava mekânlarını kullanmaya devam ederken az sayıda salonu da kullanıma açacak. Salonlarda koltuklar fiziki mesafe kuralına uygun şekilde tertiplenecek. Maskesi olmayan seyirciler de tiyatro salonuna alınmayacak ve gösterimler birer gün arayla yapılacak. Pandemiden dolayı ilk turda az kadrolu oyunlarla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Devlet Tiyatrolarında Ankara Devlet Tiyatrosu üç, İzmir Devlet Tiyatrosu dört, İstanbul, Bursa, Adana, Diyarbakır, Antalya, Trabzon, Erzurum, Sivas ve Van Devlet Tiyatroları bir yeni oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak.

POPÜLER OYUNLAR YENİDEN
Geçtiğimiz sene kapalı gişe oynayan "Reis Bey", "Leylâ ile Mecnun", "Anna Karenina", "Hamlet", "Bir Nefes Dede Korkut", "Shirley Valentine" ve "Umut Kavşağı" gibi oyunlar da yeni sezonda yine perde açacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...