Mısralar sanal dünyayı sardı

Mısralar sanal dünyayı sardı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

21 Mart Dünya Şiir Günü, bu sene online ortamlarda kutlandı. D&R’ın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği “Şiirden Perde Açılıyor” konulu canlı yayına Ahmet Selçuk İlkan, Aysuda Ülkü Zeren ve şair İbrahim Sadri misafir oldu.

MURAT ÖZTEKİN

Online yapılan Sanal Şiir Kitapları Fuarı’nda ise dün şiir okumaları gerçekleştirildi. 21 Mart Dünya Şiir Günü vesilesiyle açıklamalarda bulunan şair Bülent Parlak da “Şiir insanı hasta edebilir” dedi. Şiiri bir gökkuşağına benzeten şair "Hani gökkuşağına ulaşmak için yürürsünüz ama hiç oraya varamazsınız ya şiir de biraz öyle. O yüzden şiiri hayatımızın merkezine almayı ben çok doğru bulmuyorum. Şiirin delirttiği insanlardan olmamak gerekiyor. Yaptığımız işleri sürekli kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Şiir yazıyoruz, çok kutsal bir şey yapmıyoruz" görüşünü paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...