Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanatla nefes alıyorum

Sanatla nefes alıyorum

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Hukukçu kimliğinin yanında, popüler “Camdaki Kız” dizisindeki eserleriyle de tanınan ressam Akın Ekici, “Nefesim” adlı yeni sergisi ile sanatseverleri selamlıyor...

MURAT ÖZTEKİN

Küratörlüğünü Denizhan Özer’in yaptığı Ovooart Galeri’deki sergi, sanatçının geçtiğimiz yıl ABD’de gerçekleştirdiği “Zorluk ve Direnç” sergisini oluşturan eserleri ile yeni dönem çalışmalarından meydana geliyor. Sanatçı Ekici; hastalıkların, anlamsız çekişmelerin, insanlık suçu savaşların ve türlü trajedinin yaşandığını günümüz dünyasında ancak sanat ile nefes alabildiğini ifade ederek, “Umarım izleyenler, sanatseverler bu sergimde ‘Nefesim’ ile bir nebze olsun nefes alabilirler. Zira ben resim yaparken nefes alıyorum, yaptığım eserler, aldığım ve aktarmaya çalıştığım nefesin yansımalarıdır” diyor. Serginin merkezindeki “nefes” mefhumuna dikkat çeken sanatçı sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ne yazık ki insanoğlu ona bahşedilen nefesin önemini pek anlayamadı. Ta ki onu alamamaya başlayıncaya kadar. Böylesine belirsiz ve kaotik bir zamanda kendiliğinden oluşan bu tema, dilerim herkese iyi gelir, derin bir soluk aldırır.” Sergi, 6 Nisan’a kadar Ovooart Galeri’de görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...