Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan haberi üzüntüyle öğrendiğini belirterek taziyelerini iletti.

Türk sinemasının usta ismi Ayla Algan 86 yaşında hayata veda etti.

Aniden fenalaşan usta oyuncunun Taksim Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. 

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Algan'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirterek bir taziye mesajı yayınladı. Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, çok değerli Ayla Algan Hanımefendi’nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Tiyatro ve sinema dünyamızın değerli oyuncusu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Usta sanatçıya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

AYLA ALGAN KİMDİR?

Ayla Algan 29 Ekim 1937 tarihinde İstanbul'da doğmuş, Türk tiyatro sanatçısı, sinema oyuncusu ve şarkıcıdır.

Babası Vedat Kasman, annesi modacı Nevzat Kasman'dır. Çocukluğunda piyano, bale ve şan dersleri almıştır. Ortaokul eğitimini İstanbul'da Notre Dame de Sion'da, lise eğitimini ise Fransa'da Versailles Lisesi'nde bitirdi. Liseden sonra Beklan Algan ile tanışıp evlenmiş, bu evlilikten de Sevi Algan (d.1975) adında bir çocuğu olmuştur.

Müzik ve tiyatro sanatlarını iç içe yaşayan bir sanatçı olan Ayla Algan, Yunus Emre'nin şiirlerini Almanca, Fransızca, İngilizce olarak şiirli-şarkılı okuyarak Yunus Emre'yi dünyada tanıtmıştır. Onu halka mal eden ise mizahi bir dili olan "Koca Öküz" adlı şarkısı olmuştur.

Tiyatroda Hamlet rolünü oynayan, dünyadaki sayılı kadın oyuncu arasında yer aldı. 2015-2016 sezonunda Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide "Anadolu Selçuklu" karakterini canlandırmıştır. Algan, Muhteşem Yüzyıl dizisi boyunca Halit Ergenç'e de oyuncu koçluğu yapmıştır.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...