İYİ Parti'den HDP'ye sert cevap!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti'den HDP'ye sert cevap!

POLİTİKA Haberleri

HDP'li Pervin Buldan'ın, İYİ Parti Başkanı Meral Akşener'i hedef alan açıklamalarına İYİ Parti'den sert tepki geldi. İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Partimizin ve Genel Başkanımızın söz konusu konuşmasındaki tespit ve uyarıları son derece açık ve nettir. Kürtler bu ülkenin, bu vatanın asli ve şerefli vatandaşlarıdır. Bu çerçevede, her türlü ayrımcılığı reddediyoruz" denildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 9 Kasım’da grup toplantısındaki konuşmasını hedef alan açıklamalarına İYİ Parti’den sert yanıt geldi. 

KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPMAKLA SUÇLADI

Akşener'i Kürt düşmanlığı ile suçlayan Buldan, "6'lı masadaki bu kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar, bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir. Her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine bir görev edinmiş. Bize kumpanya kuruyor diye iftira attılar. Oysa HDP'liler kumpanya bilmezler" ifadelerini kullandı.

“BİR PARTİ GENEL BAŞKANINA YAKIŞMAYACAK ÇİRKİNLİKTE…”

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Buldan'ın sözlerini  'Bir parti Genel Başkanı’na yakışmayacak çirkinlikte, terbiye sınırlarını aşan ve kutuplaştırıcı' olarak ifade ederek "Her sıkışan parti liderinin partimize ve Genel Başkanımıza saldırmasını asla kabul etmiyoruz." dedi.

“GÖLGE OYUNU”

Zorlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Partimizin ve Genel Başkanımızın söz konusu konuşmasındaki tespit ve uyarıları son derece açık ve nettir. Kürtler bu ülkenin, bu vatanın asli ve şerefli vatandaşlarıdır. Bu çerçevede, her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Ayrıca; yürüttükleri siyasetteki tutarsızlıkları örtmek için yalan ve hamasete başvuranların son dönemde düştükleri zor durumu anlamakla birlikte, her sıkışan parti liderinin partimize ve Genel Başkanımıza saldırmasını asla kabul etmiyoruz.

Siyaset adı altında ilkesiz, seviyesiz yapılan bu gölge oyununu milletimizin takdirine havale ediyoruz.
İYİ Parti olarak; milletimizin her bir ferdinin hak ettiği mutlu, huzurlu, müreffeh ve özgür bir Türkiye’yi inşa edebilme hedefi için ilk günkü azmimizle çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

 

.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...