Murat Kurum, Filozof Ramazan'ı unutmadı: Modern çağın dervişi...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Murat Kurum, Filozof Ramazan'ı unutmadı: Modern çağın dervişi...

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 'Filozof Ramazan'ı andı. Katıldığı bir programda konuşan Kurum, "Kendisi Diyarbakır'a has bilgeliğiyle, hikmetli duruşuyla her zaman teröre ve şiddete karşı durmuştur. Biz ondan razıyız, Rabb'im de razı olsun. Bir kez daha başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.  

İstanbul Güngören'de Diyarbakır Hemşehri Buluşmaları'na katılan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, burada bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır'da Filozof Ramazan lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin'i andı. 

Kurum, "Diyarbakır Ulu Camii'yle özdeşleşen, her zaman her yerde hakikati haykıran Diyarbakır'ın has evladı, modern çağın dervişi Ramazan Pişkin hocamızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun.

Kendisi Diyarbakır'a has bilgeliğiyle, hikmetli duruşuyla her zaman teröre ve şiddete karşı durmuştur. Biz ondan razıyız, Rabb'im de razı olsun. Bir kez daha başımız sağ olsun" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla bilinen, kentteki vatandaşlara İslam'ı anlatan Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında 31 Ocak'ta E.B'nin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Ağır yaralanan Pişkin, hastanede hayatını kaybederken saldırının ardından kaçan şüpheli, Beyoğlu'nda gözaltına alınmıştı.

Hakkında "kasten yaralama", "tehdit", "mala zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan 9 kayıt olduğu öğrenilen şüphelinin olayda kullandığı bıçağa da el konulmuştu.
Gözaltına alınan E.B. çıkarıldığı hakimlikçe, "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

 

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...