Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Savcının açıklamasına CHP'li Koç'tan sert tepki
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Savcının açıklamasına CHP'li Koç'tan sert tepki

Son Güncelleme: 07 Mayıs, 2014 - 22:42
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Savcının açıklamasına CHP'li Koç'tan sert tepki
Fotoğraf Başlığı Savcinin açiklamasina CHP'li Koç'tan sert tepki

Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün kendine yönelik sözleriyle ilgili olarak DHA'ya yaptığı açıklamaya CHP kanadından ilk tepki Haluk Koç'tan geldi

Kaydet
a- | +A
Savcı Demir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün kendine yönelik sözleriyle ilgili olarak DHA'ya yaptığı açıklamaya CHP kanadından ilk tepki Haluk Koç'tan geldi

CHP'Lİ KOÇ: HADDİNİ AŞAN KÜSTAH SAVCI KONUŞMAYA DEVAM EDİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran savcı Mehmet Demir'i sert bir dille eleştiren Koç, "Haddini aşan bir savcı hala konuşmaya devam ediyor. Haddini aşan küstah yanıtlar vermeye çalışıyor. Biz 'sehven savcı' olanları muhatap almıyoruz. Bizim muhataplarımız cumhuriyet savcılarıdır. Herkes haddini bilsin. Herkes, aklı kadar, boyu kadar konuşsun" ifadelerine yer verdi.
Meclis Başkanı Çiçek'i sert bir dille eleştiren Koç, "TBMM makamı, iktidar amigoluğu veya protokol maskotluğu koltuğu değildir. Herkes kendine gelecek sayın Çiçek de dahil. Üzerindeki görevi yerine getirme koltuğudur. Zaman zaman münafıkların kullandığı bir yönetimi, siyasette tercih etmişlerdir. Siz benim imanımı sorgulayamazsınız. 'Hem ben zaten daha önce Hacca da gitmiştim.' tarzında kurdukları cümleler ibretliktir" dedi.

Rıza Zarraf'a da ağır eleştirilerde bulunan Koç, "Cari açıksavar Zarraf. Uçaksavar gibi mübarek. İran'da bütün mal varlığı alınan bir örnek var bizde ise Zarraf gibi bizdeki yandan kanalda, Türk bayrağı önünde hayırsever iş adamı rolünde. Zencani, İran tarafından gözden çıkarıldıysa, Zarraf, Türkiye ilişkileri de birilerinin istihbarat oyuncağı haline getirilmiş, riskli bir duruma ulaşmış olabilir" dedi.

Meclis'te 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin görüşülmesine değinen Koç, "TBMM'de milletle saklambaç oynatarak adeta yolsuzluk ve rüşvet olayları ile ilgili fezlekeler görüşüldü. CHP'nin 4 ayrı bakanla ilgili ayrı ayrı verdiği soruşturma önergesi teklifleri, iktidar oyları ile reddedildi. Artık bulunduğunuz makamı, işgal altında bir makama çevirdiğinizi siz de fark etmelisiniz. Televizyon yayının engellenmesi, milletin tanıklığından korkmaktır. Millet ile saklambaç oynamak. Türkiye'de uygulanan genel sansürün, Meclis Başkanı eliyle de Meclis'te devam ettirilmesi girişiminden başka bir şey değildir" diye konuştu.

"TELEKOM'A KEDİ GİRDİ ESPRİSİ İLE BU DA ENGELLENMİŞTİR"

Meclis Başkanı Çiçek'in aldığı sansür talimatını yerine getirdiğini ileri süren Koç, "TBMM TV'nin internet üzerinden yaptığı yayın da herhalde Telekom'a kedi girdi esprisi ile bu da engellenmiştir. Sayın Çiçek'e nasıl tanık oluyor Türk milleti, ulvi, vicdani, monoton bir konuşma üslubu ile zaman zaman gündemi yorumlayan bir siyasi kimlik. Maalesef sayın Cemil Çiçek, bu özelliklerin hepsini yitirmiştir. Aldığı sansür talimatını yerine getiren kişi konumuna geçmiştir. Bu dönemdeki demokrasi sabıkaları listesinin en başında yerini tartışmasız sağlamış durumdadır" açıklamasında bulundu.

"TBMM MAKAMI, İKTİDAR AMİGOLUĞU VEYA PROTOKOL MASKOTLUĞU KOLTUĞU DEĞİLDİR"

Meclis Başkanı Çiçek'i sert bir dille eleştiren Koç, "TBMM makamı, iktidar amigoluğu veya protokol maskotluğu koltuğu değildir. Herkes kendine gelecek sayın Çiçek de dahil. Üzerindeki görevi yerine getirme koltuğudur. Zaman zaman münafıkların kullandığı bir yöntemi, siyasette tercih etmişlerdir. Siz benim imanımı sorgulayamazsınız. 'Hem ben zaten daha önce Hacca da gitmiştim.' tarzında kurdukları cümleler ibretliktir. Bunlar münafıkların siyasette kullandıkları cümlelerdir. Ortada belgelere dayalı çok ağır iddialar var. Neden kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz eski bakanlar" ifadelerine yer verdi.

"YARGI DÜZENLEMESİ, HAKİM SAVCI DÜZENLEMELERİ SİZİN TRİBÜNLERDE"

Hükümeti ve bakanları eleştiren Koç, "Hükümetin başı arkanızda çünkü iddiaların ucu kendisine geliyor diye çekiniyor. Gözünü karatmış, her kavramın içini boşaltıyor. Her kurumu, zücaciye dükkanına girmiş fil gibi dağıtmakla meşgul. Yargı düzenlemesi, hakim savcı düzenlemeleri sizin tribünlerde. Arkanızda bir çoğu vicdanen kabul etmese de yaşananları, siyasi gereklilik biat talimat ne derseniz deyin. Sizin lehinize oy kullanamaya koşullanmış bir iktidar grubu var. Bütün bu pis ilişkilerde, adınız iddialarda, belgelerde yer alacak hem de yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, üste çıkmaya çalışacaksınız" diye konuştu.

"BU KOMİSYON BİR İBRET KOMİSYONU OLACAKTIR"

Fezlekelere ilişkin kurulan araştırma komisyonunun 'ibret komisyonu' olacağını belirten Koç, "Yeterince maskara oldunuz konuştukça batıyorsunuz. İktidar parmakları ile aklanacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu komisyon bir ibret komisyonu olacaktır. Yüce Divan'da yargılamaya red oyu veren her AKP'li bu iddiaların suç ortağı konumuna düşmüş olacaktır. CHP 4 üyesi ile birlikte bu komisyonda titizlikle görev yapacaktır" dedi.

"SAATÇİ BAKAN AHLAKEN DE ESKİMİŞ BİR BAKAN"

Koç, "Meclis'te herkesin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Bu münafık söylemlerle beraber, ben de 35 yaşında Hacca gitmişimin arkasına saklanarak bu kürsüden ifade edilebildi. Bu saati gazete gördüm çok beğendim yanımda şu şu kişiler vardı diye açıklama yaptı. Firmadan yanıt geldi, biz asla gazeteye ilan vermeyiz diye. Bir başka açıklama daha geldi. Garanti belgesi üzerinde isim yazmaz diye" dedi.

"YETERİNCE MASKARA OLDUNUZ DEBELENDİKÇE BATIYORSUNUZ"

Koç, "Yeterince maskara oldunuz debelendikçe batıyorsunuz. Kurulan komisyon sadece soruşturma komisyonu olarak görev yapmıyor herkesin odağında olan bir komisyon" dedi.

"ZARRAF, TÜRKİYE İLİŞKİLERİ DE BİRİLERİNİN İSTİHBARAT OYUNCAĞI HALİNE GETİRİLMİŞ OLABİLİR"

Rıza Zarraf'a da ağır eleştirilerde bulunan Koç, "Cari açıksavar Zarraf. Uçaksavar gibi mübarek. İran'da bütün mal varlığı alınan bir örnek var bizde ise Zarraf gibi bizdeki yandan kanalda, Türk bayrağı önünde hayırsever iş adamı rolünde. 'Konuşursam hepinizi mahvederim' tehdidi ile elini kolunu sallayarak, Türkiye'de dolaşıyor. Siyaset uluslararası ilişkiler bu tarz şantajlarla işleniyorsa, Türkiye'de sorumlu noktalarda bulunanlar, ağır bir töhmet altına girmişler demektir. ABD, İran yakınlaşmasından sonra, Zencani, İran tarafından gözden çıkarıldıysa, Zarraf, Türkiye ilişkileri de birilerinin istihbarat oyuncağı haline getirilmiş, riskli bir duruma ulaşmış olabilir. Gözleri doymayanlar bulundukları yerleri zenginleşme aracı olarak bulanlar, sadece kendilerini değil ülkeyi de zarara sokuyorlar. Bu kişilerin vebali sanıldığından çok daha büyüktür. Algı operasyonları oluşturarak, gerçekleri örterek bir yere varamazlar" diye konuştu.

"HADDİNİ AŞAN KÜSTAH SAVCI KONUŞMAYA DEVAM EDİYOR"

Koç, "Yeniden yargılanmanın önünün açılması için hala bir adım atılmıyor. Yargı nedir gözü bağlı elinde terziyi tutan genç bir kız rolündedir. Haksızlığa uğrayan insanlar birer birer ölüyorlar, cezaevindeler. Ne hükümetin ne de adalet bakanlığın attığı bir adım yok. Bu mahkemelerde verilen kararların kesinleşen hükümlerin yargıya taşınmasını talep ettik. Haddini aşan bir savcı hala konuşmaya devam ediyor. Haddini aşan küstah yanıtlar vermeye çalışıyor. Biz sehven savcı olanları muhatap almıyoruz. Bizim muhataplarımız cumhuriyet savcılarıdır. Herkes haddini bilsin. Herkes, aklı kadar, boyu kadar konuşsun" ifadelerine yer verdi.

"ULUDERE'DE VUR EMRİNİN KENDİNİN VERDİĞİ BELLİ OLDU"

Dersim katliamı üzerinden Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Koç, "Başbakanın speküle ettiği konu Dersim katliamı ve CHP'yi suçlama vs. Açık söylüyorum CHP, tüm belgelerin açıklanması için talepte bulundu. Sivas'ta 38 can yakılırken kılını kıpırdatmadı. O sürecin sanıklarını daha sonra kendi özel avukatlığına getiren ya da milletvekili yapan o sanıklarla ilgili dava, zaman aşımından düştüğünde hayırlı olsun temennisinde bulunan daha yeni Uludere'de vur emrinin kendinin verdiği belli olan bir kişi, bu dönemin sorumluluklarını taşımayacak. CHP'ye laf söyleyecek" diye konuştu.

"3 YILDIR ELİ, KOLU, DİLİ BAĞLI OLAN BİR CEMİL ÇİCEK"

Meclis Başkanı Çiçek'in, Engin Alan'ın cezaevinden çıkmasını öngören bir kanun teklifine ilişkin bir soruya Koç, "3 yıldır eli, kolu, dili bağlı olan bir Cemil Çicek" diye yanıt verdi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN ÖNÜMÜZDE DAHA SÜREÇ VAR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Koç, "Daha öncede başkanımız açıkladı, medyada tartışılması gereken isimden ziyade, niteliklerdir. Demokrasiden yana olmalı, şaibeli olmamalı, tertemiz olmalı. Herkesin benim cumhurbaşkanı diyebileceği kimliği taşımalı, kavgacı değil, ödün vermeyen bir kişi olmalı bunları ifade ettik. Herkes CHP adayını merak ediyor. Bizimde istişarelerimiz oluyor. Söylediğim profil halinde olmalıdır. Önümüzde daha süreç var" açıklamasında bulundu.

O SAVCI DHA'YA KONUŞTU

Görevlendirme yazısını bugün aldığını ve buna itiraz edeceğini söyleyen Savcı Demir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün kendine yönelik sözleriyle ilgili olarak DHA'ya konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısında kendisi hakkında söylediği sözlerle ilgili olarak şunları söyledi:

'DİPLOMALARI YARIŞTIRACAK OLURSAK'

"1- Diplomayı nerden aldığımı sormuş. Ben 1983 İstanbul Hukuk Fakültesi mezunuyum. Diplomayı Kılıçdaroğlu'ndan almadım. Eğer diplomaları yarıştıracak olursak; diplomaları yan yana koyduğumuzda Kılıçdaroğlu'nun diploması benim diplomam yanında gözyaşları içinde kalır. Benim diplomamın sadakasını versem Kılıçdaroğlu'nun diploması 15 yıl açlık çekmez.

'BEN KAHRAMANMARAŞLI MEHMET DEMİR'İM'

2- Bana, 'sen kimsin' demiş. Ben Kahramanmaraşlı Mehmet Demir'im. Soyum sopum bellidir. Afşin Bey'in torunuyum. Cumhuriyet Savcısıyım. Bu husus böyle bilinsin.

'BOZULMAMIŞ SAYGISIZ'

Ayrıca bana, 'savcı bozuntusu' demiş. Yaptığım işi hiç eleştirmeden doğrudan şahsıma saldırmış. Ben de çıkıp şimdi O'na, 'bozulmamış saygısız' veya 'bozuntu olmayan nezaketsiz' desem ayıp olmaz mı?

'SUÇDUYURUSUNDA BULUNACAĞIM'

Yasama üyesi olan bir şahsın yargı mensubu olan bir Cumhuriyet savcısına bu kadar ayarı kaçmış şekilde saldırması ve hakaret etmesi suçtur. Hem suç duyurusunda bulunacağım hem de tazminat davası açacağım.
Sehven çıkarılmış ve bu şekilde olduğu açıklanmış bir davetiye nedeniyle şahsıma yönelik bir linç girişimi ve hakaret eylemleri hakkaniyete uygun değildir.

"HSYK'NIN İŞLEMLERİ ŞAİBELİDİR"

HSYK'nın kararı usule, yasaya, nezakete ve adalete uygun değildir. Sehven davetiye göndermenin müeyyidesi de bu değildir. Hakkımda daha önce inceleme veya soruşturma başlatmadan geçici görevle Edirne'ye göndermesi şaibeli bir işlemdir.
Kaldır ki 4 ay önce adalet.org isimli sitede yazdığım bir yazıda da belirttiğim gibi 26 Aralık 2013'ten sonra darbeye destek anlamına gelecek açıklamalar yapan HSYK'nın 13 üyesi şaibeli hale gelmiştir. O yazıda da belirttiğim gibi benim hakkımda da yapacakları bütün işlemler şaibelidir.

GÖREVLENDİRME YAZISI SAVCI DEMİR'E ULAŞTI

6 Mayıs tarihli HSYK yazısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben yazıldı. Savcı Mehmet Demir'i Edirne'de geçici yetki ile görevlendiren kararın 2802 sayılı kanunun 47. maddesi gereğince ve "oy çokluğu" yla alındığı bildiriliyor. 1 üyenin muhalefetiyle alınan söz konusu kararın ilgiliye tebliğ edilmesi isteniyor. Savcı Demir, Kılıçdaroğlu'nu şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, işlemin "sehven" yapıldığını açıklamıştı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 07 Mayıs, 2014 - 22:42
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
  • 5
    Proje okulları 2026 atama haftasına girildi! Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilecek?
    Proje okulları atama sonuçlar ne zaman açıklanacak...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • 400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Muğla trafiğine akıllı dokunuş! Yapay zeka destekli kavşaklarla yüzde 83 rahatlama
    Kaydet
  • Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Sosyal medyada tehlikeli 'yüksek protein' trendi!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Dünya Kupası maç saatleri ve fikstürü: İşte son puan durumu ve Türkiye’nin kalan maçları
Dünya Kupası maç saatleri ve fikstürü
Kaydet
Beylikdüzü Belediyesi'ne 'usulsüz iskan' operasyonu! 27 şüpheli gözaltında
Beylikdüzü Belediyesi'ne operasyon! 27 şüpheli gözaltında
Kaydet
Yok böyle bir yükseliş! Dolar bazında 2 günde %48
Yok böyle bir yükseliş! Dolar bazında 2 günde %48
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası