Şükrü Genç'ten '15 yıllık emek boşa gidecek' çıkışı: Ben aday olmazsam CHP Sarıyer'de kaybeder

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adaylık krizi ile istifaların peş peşe geldiği CHP'de yerel seçimler için yeniden aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, son ana kadar kendi adaylığının söz konusu olduğunu belirterek, yerine aday gösterilen Oktay Aksu'nun Sarıyer'de seçimi alma şansının olmadığını söyledi. 15 yıllık emeğin boşa gideceğinin altını çizen Genç, "Ben aday olmazsam CHP Sarıyer'de kaybeder" dedi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için sandığa 45 gün kala ana muhalefet partisi CHP'de adaylık krizi patlat verdi, yeniden aday gösterilmeyen isimlerin istifası peş peşe geldi. Yeniden aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de bugün Sarıyer Belediyesi önünde yaptığı açıklama ile partisine seslendi: Sahadan gelen ölçümler ve talepler dikkate alınarak, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini Sarıyerliler adına talep ediyorum.

'NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİĞİMİN GEREKÇESİ OLMALI'

Şükrü Genç yerel seçimler için isminin üzerine neden çizik atıldığına ilişkin TGRT Haber'e önemli açıklamalarda bulundu. "Neden aday gösterilmedim? Bunun bir gerekçesi olmalı" diyen Genç, şöyle devam etti:

"Çünkü başarılı bir belediye başkanlığı süreci ve belediye başkanlığı ötesinde Sarıyer'de oluşmuş yapılanma, yeni bir yaşam biçimi var. Bize, 'Sayın genel başkanımızın kriterlerinde devam eden belediye başkanlarının alanda sorgulaması yapılacak, insanlara sorulacak ve onların verdiği kararlara göre etkiye nazaran bir başarısızlık varsa aday gösterilmeyecek, teşekkür edilecek' dendi."

'CHP DIŞINDA DA DESTEK ALIYORUZ'

İlçede artırdığı oy oranına ve CHP dışından da aldığına dikkat çeken Şükrü Genç şunları kaydetti:

"Bunun üzerine ben de bunu ısrarla sordum. Gerekçe nedir? Bunun bilinmesi gerekiyor. Çünkü bizim kendi yaptırdığımız anketler de dahil olmak üzere ciddi bir oy oranımız var bizim. Yükselen bir ivme var. Yüzde 61'lere çıkmış bir oy oranımız var. Bu şu demek; biz alanda sadece CHP oy partisi oyları değil CHP dışındaki insanlardan da çok destek alıyoruz. Bunun gerekçesi de biz hiç kimseyi birbirinden ayırmadık. Tüm bunlara rağmen böyle bir seçim bizleri açıkça kırdı."

'OKTAY AKSU'NUN SEÇİM ALMA ŞANSI YOK'

Yerine aday gösterilen isim olan Oktay Aksu'nun Sarıyer'de seçimi alma şansının olmadığını söyleyen Şükrü Genç, CHP'nin Sarıyer'de kaybedeceğini vurgulayarak devam etti:

"Bunun esas temel nedenlerinin başında da Sarıyer'de böyle bir sonuçta yani Sarıyer bu sonucu hak etmediği gibi riski çok yüksek olan seçim kaybetme durumu söz konusu. Durup dururken biz seçimi neden kaybedelim Sarıyer'de?

Bizim adaylığımızın olmaması halinde kaybetme ihtimali çok yüksek. Belki şu andaki bazı arkadaşların vermiş olduğu doğrultusunda bizim ısrarla söylemiş olduğumuz riskin görülmediği veya bilinmediği bir durum söz konusu. Böyle bir seçim kaybında verilen 15 yıllık emeğin boşa gidebileceği gibi bir kaybımız var. Oktay Aksu'nun seçim alma şansı yok. Son dakikaya kadar bizim adaylığımız söz konusu iken sonradan böyle bir tercih yapılmasının sebebini bilemem.

'ENDİŞELERİM VAR'

Benim dördüncü dönem adaylığım mutlaka olsun gibi bir sıkıntım yok, ben dava insanıyım, Ben Sarıyerliyim, burada doğdum büyüdüm, her bir tarafını ezbere biliyorum. Kentsel dönüşüm programının başlayacağı bu dönemde böyle bir şeyin gelmiş olması beni çok kaygılandırdı. Endişelerim var. Bu endişeler gerçekten çok ciddi endişeler. Bunların giderilmesi gerekiyor. Özellikle de Sarıyer insanından gelen bir talep, böyle bir atamaya karşı ısrarla çok yoğun bir tepki var.

'PARTİ DEĞİŞTİRME PLANIM YOK'

Benim parti değiştirme planım yok. Benim herhangi bir partiye geçmem söz konusu olmayacak. Ben ayın 18'ine kadar bir süre dememin sebebi yapılan bir yanlışlık var bu yanlışlıktan ben dönülebileceği umudu içerisindeyim."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...