Pankreas kanserini Türkiye’de yendi

Düzenleyen:
Pankreas kanserini Türkiye’de yendi

SAĞLIK Haberleri

Kazakistan Almatı Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışan 61 yaşındaki Raya Zhumagazina, iki ay önce okula giderken aniden başlayan karın ağrısı şikâyeti ile hastaneye kaldırıldı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yapılan tetkiklerinde, pankreas ve dalağında kitleler tespit edildi. İlerlemiş evre pankreas kanseriydi ve bu sebeple  zaman kaybetmeden ameliyata alınması gerekiyordu. Ancak, kitlelerin damara yapışık olması sebebiyle cerrahi müdahale tamamlanamadı. Türk damadı bu alanda tecrübeli bir doktor ve merkez arayışına girdi.  Aile Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’a ulaştı.  Pankreas cerrahisinde ilk operasyonun “altın vuruş” olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Alihan Gürkan,  ameliyatın yaklaşık 5 saat sürdüğünü belirterek “O bölgedeki tümörlü hücreler, çevre organlarla birlikte alındı. Mide, dalak ve etraftaki lenf dokuları temizlendi. Bu tür vakalar; mutlaka kanserle ilgilenen, pankreas konusunda özelleşmiş ekiplerin bulunduğu merkezlerde ameliyat edilmelidir ” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...