Acı kayısı çekirdeğinde şifa var

Acı kayısı çekirdeğinde şifa var

SAĞLIK Haberleri

Acı kaysı çekirdeği üzerine çalışmalar yapan Malatya İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Yunus Önal, çekirdeğin şifa olduğunu söyledi.

Acı kayısı çekirdeğinden elde edilen Amigdalin maddesinin dünyadaki kullanımının arttığını dile getiren Önal, “Şu anda Avrupa’da, Çin’de AB’de ilaç dairesinin onayı ile satılıyor. Birçok ülkede de kanser tedavisi de ek takviye olarak kullanılması yönünde ruhsat alanlar var. Amigladin maddesi zehirli olduğu için Türkiye’de kullanımına izin verilmiyor. Vücut ağırlığı başına 3,5 miligram alındığında zehir etkisi gösteriyor. Ancak günde 10 tane yediğimizde bunun hiçbir yan etkisi olmayacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...