C vitamini tüketin, kış hastalıklarına savaş açın
SAĞLIK Haberleri
Havaların soğumasıyla birlikte Covid- 19’un yanı sıra bu dönemde kış hastalıkları da kendini göstermeye başlıyor.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin kış aylarında daha büyük önem kazandığını söyleyen Dyt. Gözde Akın, bugünlerde soframızda C vitamini içeren besinlere ağırlık vermek gerektiğini vurguladı. Portakal, mandalina, greyfurt ve kivi gibi kış meyvelerinin çok iyi birer C vitamini kaynağı olduğunu hatırlatan Akın “Brüksel lahanası, ıspanak, maydanoz, tere ve karnabahar gibi sebzeler hem A hem de C vitamini bakımdan zengindir. Enginar, yoğurt, domates bağışıklık sisteminin en iyi dostları arasındadır. Ayrıca balık, ceviz, badem ve fındıkta bol miktarda bulunan Omega 3 bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Haftada iki üç kere ızgara, buğulama şeklinde tüketilen balık Omega yağ asitleri, fosfor iyot ve selenyum açısından önemlidir” dedi.