BioNTech kansere Türkiye'de çare arayacak

- Güncelleme:
BioNTech kansere Türkiye'de çare arayacak

Sağlık Haberleri

Anlaşma çerçevesinde, aşı şirketinin kanser, enfeksiyon ve nörolojik hastalıklarla ilgili yeni ilaç çalışmalarının bir ayağı da Türkiye’de yürütülecek.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Covid-19 aşısını geliştiren BioNTech, Türkiye’nin önde gelen kanser tedavi merkezlerinden biri olan Koç Üniversitesi Hastanesi ile klinik çalışmalar yapmak üzere bir stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında BioNTech’in geliştirdiği yeni  tedavilerin klinik çalışmaları artık Türkiye’de de yapılacak. İlk etapta kanser tedavileri ve enfeksiyon hastalıklarına yönelik yeni tedavilerin klinik çalışmaları Türkiye’ye taşınacak.

TÜRECİ VE ŞAHİN TÜRKİYE’YE ÖZEL ÖNEM VERİYOR

Bu kapsamda düzenlenen imza töreninde konuşan BioNTech Türkiye Genel Müdürü Anıl Özkan, onkoloji, enfeksiyon hastalıkları ve nörolojik hastalıklara yönelik yeni ilaç adayları üzerinde çalıştıklarını belirterek “Covid-19 aşısını yeni varyantlara uygun olarak güncellemeye devam ediyoruz. Bunun dışında kanser alanında 24 klinik çalışma, 20 program devam ediyor. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde birden çok onkoloji ve enfeksiyon hastalıkları ürününü piyasaya vermiş olacağız. Yeni nesil ve kombinasyon Covid-19 aşıları üzerindeki çalışmalarımız da orta vadeli hedefl erimiz arasında” dedi.

Türkiye’ye mümkün olduğu kadar çok klinik çalışma ve ilaç adayı getirmeyi hedefl ediklerini de aktaran Özkan “Klinik çalışmalarımız, Almanya, İngiltere, Avusturya ve Asya ülkelerinde sürüyor. Bu Türkiye’deki ilk iş birliği anlaşmamız. Şansımız Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in önceliği Türkiye’ye vermek istemesi. Yeni tedaviler için Türkiye’de hızlıca ilerlemek istiyoruz” diye konuştu. Üniversite bünyesinde 80’in üzerinde araştırma ve 9’u Faz 1 düzeyinde olmak üzere 42 klinik çalışmanın devam ettiğini söyleyen, Koç Üniversitesi Hastanesi Klinik Araştırmalar Ünitesi Direktörü Prof. Dr. İhsan Solaroğlu ise iş birliği sonucunda hastaların yeni ilaçlara daha erken erişebileceklerini belirtti.

AŞI DAVASI HAKSIZ

İmza töreninde BioNTech’e karşı Almanya’da açılan davaya ilişkin soruları da cevaplayan BioNTech Türkiye Medikal Direktörü Dr. Ruşen Oran “Aşı üreticisi olarak sorumluluğumuzu ciddiye alıyor ve yükümlülüğümüzün ileri sürüldüğü her vakayı 
ayrı ayrı inceliyoruz. Bugüne kadar fayda-risk değerlendirmesi, aşı lehine olumlu kalmaya devam ediyor. Aşının ciddi ve potansiyel olarak ölümcül Covid-19 vakalarının sayısını azalttığı bilimsel olarak kanıtlandı. Konu ile ilgili açıklanan sağlık bozukluklarının dikkatlice değerlendirildiğini ve davanın haksız olduğu sonucuna vardık” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...