Depresyon tespitini yapay zekâ yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Depresyon tespitini yapay zekâ yapıyor

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bilkent Üniversitesinden bilim adamları psikiyatristlerle iş birliği yaparak, “ses”, “konuşma içeriği”, “yüz ifadesi” ve “beden dili” gibi verilerle kişinin depresyonda olup olmadığını tespit edip “kişilik analizi” yapabilen yapay zekâ tabanlı yazılım geliştirdi.

Yapay zekâ ile insan davranışlarının otomatik analizi üzerine çalıştığını aktaran Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hamdi Dibeklioğlu “Normalde, klinik psikologlar ve psikiyatristler, gözlemler üzerine teşhis koyuyor. Bizim yaptığımız da aslında buna benzer bir şey. Yapay zekâ ile çeşitli verileri kullanarak depresyon seviyesini tespit etmeye çalışıyoruz. Uzman, o anda görüşmeyi yaparken bir yandan da yapay zekâlı sistem, belli bir karara varıp onu uzmanla paylaşmış oluyor” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...