Kur düzenlemesi ve ihracat yasağı etkisi... İlaç krizi ocakta bitecek

- Güncelleme:
Kur düzenlemesi ve ihracat yasağı etkisi... İlaç krizi ocakta bitecek

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Koca, ilaç tedarikindeki problemlerin bitmek üzere olduğunu söyledi. Koca “Piyasada 950’ye yakın ilaç bulunamıyordu. Attığımız adımlarla bu sayı 154'e düştü” dedi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Koca, eczanelerde yaşanılan ilaç sıkıntısına ilişkin “İlaç için kur güncellemesi yaptık. Ayrıca ilaç ihracatını durdurduk. Piyasadaki ilaç miktarı yeterli seviyeye gelene kadar bu yasak devam edecek. Attığımız bu adımların öncesinde 7 bin kalem ilaçtan 950’ye yakını piyasada bulunmuyordu veya çok az sayıda vardı. Şimdi bu sayı 154’e düştü. Üç dört hafta içinde tedarikin normale dönmesini bekliyoruz” dedi.

Kur düzenlemesi ve ihracat yasağı etkisi... İlaç krizi ocakta bitecek

GRİP, COVID’İ SOLLADI 

Özellikle antibiyotiklere yönelik yoğun bir talep olduğunu aktaran Koca “Mevsim kaynaklı hastalıkların artacağını biliyorduk. Bu sebeple geçen yıla göre bazı antibiyotik çeşitlerinin üretiminde yüzde 29’luk bir artış gerçekleşti. Ancak talep bu oranın üzerinde oldu. Bir ay içinde üretim artacak ve sıkıntının azaldığını hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu. Üst solunum yolu enfeksiyonu şikâyetiyle müracaat eden her 15 kişiden birinde Covid-19 tespit edildiğini belirten Sağlık Bakanı Koca “Hastalıkların yaygınlığını sıralamak gerekirse, ağırlıklı olarak Influenza (grip), RSV, Rhinovirus, son olarak da Covid diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

SMA İÇİN YENİ TEDAVİLER GÜNDEMDE

Koca, SMA Bilim Kurulunun ocak ayında toplanacağını da hatırlatarak “Ana gündem maddesi, SMA hastalarının tedavilerinde kullanılan ilaçlara yönelik son gelişmeler olacak. Kurulda, ülkemizde henüz kullanılmayan ilaç ve tedavilerle, bunların hangi hasta gruplarında kullanılabileceğine karar verilebilir” diye konuştu.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...