Kahve, karaciğer kanserini önlüyor

- Güncelleme:
Kahve, karaciğer kanserini önlüyor

SAĞLIK Haberleri

Kahve tüketimi, üzerinde en fazla spekülasyon yapılan konulardan biri. Ancak 215 bin kişinin 18 yıllık takibiyle yapılan büyük bir araştırmaya göre günde iki üç fincan kahve içmek karaciğer kanseri riskinde yüzde 38 azalma ve karaciğer hastalığından ölümde yüzde 46 azalma ile ilişkilendiriliyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - 4.500 kişilik bir araştırmaya göre kafeinli veya kafeinsiz fark etmeksizin, günde üç fincan veya daha fazla kahve tüketimi karaciğer inflamasyonunu (iltihap) azalttığını gösterdiğini söyleyen Prof.Dr. Güner Sönmez “Kahve tüketiminin sirozun ilk bulgularından olan fibrozisi azalttığı gösterilmiş.  Günde beş fincan kahve ile yapılmış araştırmalar da var. Ancak benim şahsi görüşüm günde iki üç fincanı aşmamak ve uykusuzluğu tetiklemesini önlemek içinde en geç saat 16.00’da tüketmek gerekir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...