Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yeni araştırma! Günde 30 dakika kanserden koruyor

Yeni araştırma! Günde 30 dakika kanserden koruyor

Yeni araştırma, tek bir direnç veya yüksek yoğunluklu antrenman seansının bile kanserle mücadelede etkili olabileceğini ortaya koydu. Egzersiz, kanser hücrelerinin yayılmasını yüzde 20-30 oranında azaltabiliyor.

Özetle
Kaydet
a- | +A

ZİYNETİ KOCABIYIK - Edith Cowan Üniversitesi’nden (ECU) yapılan yeni bir araştırmaya göre, direnç antrenmanı veya yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanın tek bir seansının bile kanserle mücadelede yardımcı olabileceğini gösterdi.

Araştırma tek bir egzersiz seansının bile kaslar tarafından üretilen ve kanser önleyici etkileri olan bir protein olan miyokin seviyelerini artırdığını ve kanser hücrelerinin yayılmasını yüzde 20 ila yüzde 30 oranında azaltabileceğini ortaya koydu.

ÖNERİLEN HABERLER
Uzmanı tavsiye etti! Düzenli egzersizlerle kanserin önüne geçilebilir
SAGLİK

Uzmanı tavsiye etti! Düzenli egzersizlerle kanserin önüne geçilebilir

Göğüs kanseri hastaları üzerinde gerçekleştirilen araştırma, göğüs kanserinin nüksünü ve ölüm oranlarında önemli rol oynayan iltihaplanmayı nasıl etkileyebileceğini inceledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gazete Haberleri Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.