BAŞA DÖN
Arama
Kapat
Ana Sayfa
Abonelik
E-Gazete
Bizim Sayfa
Turkiye Newspaper
ARAMA
VİDEO
FOTO
Türkiye Gazetesi
YAZARLAR
SON DAKİKA
GÜNDEM
POLİTİKA
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
OTOMOBİL
SAĞLIK
YAŞAM
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
Kültür-Sanat
Eğitim
Emlak
15 Temmuz Destanı
E-Gazete
Arşiv
Gazete Oku
GÜNDEM
-
'Kontrollü normalleşme' döneminin ilk hafta sonu
YAŞAM
-
Arnavutköy’de feci kaza: 2 yaralı
YAŞAM
-
Bakan Selçuk 15 Temmuz gazisi kadınlarla buluştu
YAŞAM
-
Diyarbakır annelerinden Rahime Taşçı: 7 yıldır evladımdan haber almadım, çok çile çekiyorum
DÜNYA
-
Erdoğan sevgisi Times Meydanı'nda
DÜNYA
-
AB: Kıbrıs sorununa kolay olmasa da çözüm bulunabilir
GÜNDEM
-
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, koronaya yakalandı
DÜNYA
-
Dünya kahraman Türk kızı Rabia'yı konuşuyor!
YAŞAM
-
Kanser hastası öğretmen kalbine yenik düştü
GÜNDEM
-
‘HDP olmasaydı, PKK olmazdı' diyen Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini sürdürüyor
GÜNDEM
-
Bitlis şehitlerine veda
SPOR
-
Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nın çatısına GES kuracak
SPOR
-
Ahmet Nur Çebi: Bu takımdan bir şey olmaz diyorlardı, şimdi şampiyonluğa gidiyoruz
DÜNYA
-
Polonya'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 6 ölü, 41 yaralı
GÜNDEM
-
Mavi Vatan-2021 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü başladı
DÜNYA
-
Japonya’da 17 yeni mutasyon virüs vakası
EKONOMİ
-
KOSGEB'in geri ödemeli destekleri teminatsız da verilebilecek
GÜNDEM
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı
DÜNYA
-
İngiltere'nin başı çocuk hırsızlarla dertte
EKONOMİ
-
Rus şirketi, Güney Kore enerji şirketinin yüzde 49 hissesini satın aldı
SAĞLIK
Japonya’da araştırma: Tek maske yeterli, çift maskeye gerek yok
Bazı bilim adamları, koronavirüsün yayılmasının önlenmesi için çift maske takılmasını tavsiye ederken Japonya’da yapılan bir araştırma buna gerek olmadığını ortaya koydu.
'Koronavirüs stresi ders başarısını etkiliyor'
Koronavirüs pandemisinin hem okula devamı etkilediğini hem de kaygı nedeniyle bütün çocuk ve gençlerde dikkati bozarak ders başarısının düşmesine neden olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Emin Çağlar, "Belli süreler evde izole kalmak aslında çocuklar için çok büyük bir stres kaynağı ve olağanüstü bir durumdur” dedi.
Çift maske kullanımında 'sivilce' tehlikesi
Koronavirüse karşı önlem olarak çift maske kullananların sayısı artarken, genci yaşlısı pek çok kişi ergenler gibi sivilcelerle uğraşıyor.
Erkekleri öldürüyor, kadınları süründürüyor
Koronavirüsten can kayıplarında akciğer hastalığı önemli rol oynuyor. Bu hastalık, kadınlara nazaran daha fazla sigara içen erkeklerde yaygın
Antikor 14 günden önce oluşmaz
Covid-19 enfeksiyonundan koruyacak olan antikorların en erken iki hafta sonunda oluşabileceğini belirten uzmanlar, bu sürenin kişiye göre değiştiğini ve bir aya kadar uzayabileceğini söylüyor.
SABİM’e altın madalya
Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM), Contact Center World Awards (Çağrı Merkezi Ödülleri) Dünya Finallerinde “En İyi Kamu Hizmetleri” kategorisinde dünya birincisi olarak altın madalya kazandı.
A grubunun riski daha mı yüksek?
Yapılan bir araştırmada kan grubu A olanların koronavirüse yakalanma ihtimalinin daha yüksek olabileceği ortaya konuldu.
Duygusuz bir nesil yetişiyor!
Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, çocukların giderek ekran başında daha fazla vakit geçirmeye başlamasının, ruhsuz, metanetsiz, dayanıksız maddi ve manevi kültürden mahrum nesiller yetişmesine sebep olacağını söyledi.
Sivaslı işçi, kapalı cerrahi ile şifa buldu
Karında şişlik, ileri derecede nefes darlığı ve ayaklarında uyuşma şikâyeti ile Sivas’ta hastaneye başvuran dört çocuk babası 50 yaşındaki işçi Tahir Ece’ye nadir rastlanan bir karaciğer yetmezliği teşhisi koydu.
Bingöl’de hastanenin 3’te 2’si doluydu, 1 aydır yoğun bakıma hasta girmedi
Bingöl Devlet Hastanesi’nin bir dönem 3’te 2’si Covid-19 hastaları ile doluyken, sağlık çalışanlarının verdiği mücadele ile yoğun bakıma 1 aydır hasta girişi olmadı.
Prof. Dr. Şener: Türkiye’de pandeminin bitimini sarı ve turuncu kodlu iller belirleyecek
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’de pandeminin sonlanma noktasını sarı ve turuncu kodlu illerin belirleyeceğini söyledi. Şener, “Türkiye’deki pandeminin sonlanım noktasını da belirleyecek olan bu iller. Yani sarı ve turuncu kodlu iller. Çünkü neredeyse Türkiye’nin yüzde 60’lık kesimi bu nüfus olarak baktığımızda bu bölgelerde yer alıyor.” dedi.
Prof. Dr. Özkaya: Vaka sayısını sürü bağışıklığı düşürür
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, sürü bağışıklığının vaka düşmesinde etkili olabileceğini söyledi.
Mutant virüse karşı daha titiz davranılması uyarısı
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, mutant virüs nedeniyle Covid-19 tedbirlerine uyma konusunda daha titiz davranılması gerektiğini söyledi.
Üç kişiden biri obez: Pandemi dört kilo aldırdı
Dünyanın farklı ülkelerinde yapılan çalışmalar, pandemi döneminde insanların 1,5-4 kilo aldığını gösteriyor. Obezite hem koronavirüse yakalanmayı kolaylaştırıyor hem de hastalıkla mücadeleyi zorlaştırıyor.
Artık yurt dışına hasta göndermiyoruz
Daha önceden sadece yurt dışında belli başlı araştırma merkezlerinde yapılan bazı testler şu anda Adana’da “Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi”nde rutin olarak ücretsiz yapılabiliyor.
Maske 'maskakne' sebebi
Bazen gün boyunca takılması gereken maskelerin sentetik materyalden yapılmış olması ve yanlış kullanımının cilt problemlerini tetiklediğini söyleyen Memorial Şişli ve Ataşehir Hastaneleri Dermatoloji Bölümünden Prof. Dr. Necmettin Akdeniz, koronavirüs sürecinde ciltte egzama veya akne görülme sıklığının arttığını vurguladı.
Antikor 14 günden önce oluşmaz
Covid-19 enfeksiyonundan koruyacak olan antikorların en erken iki hafta sonunda oluşabileceğini belirten uzmanlar, bu sürenin kişiye göre değiştiğini ve bir aya kadar uzayabileceğini söylüyor.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Kudret narı kırıklara da iyi geliyor
Mide hastalıklarının tedavisinde faydalanılan besinlerden kudret narı meyvesinin, kırık tedavisinde olumlu etkiye sahip olduğunun tespit edildi.
04.03.2021
Gebelikte az su içmek düşük sebebi
"Gebelik beslenmesinde üzerinde en sık durduğumuz konu yeterli su tüketimidir. Mevsime göre 2,5 veya 3 litre su tüketilmelidir"
04.03.2021
Kulak çınlaması olanlar sigara ve kahveden uzak durun
Kulak çınlamasının işitme sisteminin en sık görülen problemi olduğunu söyleyen kulak burun boğaz uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz, kulak çınlaması yaşayan hastaların yüksek ses, sigara ve kahveden uzak durması gerektiğinin altını çizdi.
04.03.2021
Sinovac aşısı Faz-3 çalışmalarının sonucu açıklandı: Hastaneye yatışı yüzde 100 engelliyor
Hacettepe Üniversitesince (HÜ) açıklanan Faz-3 sonuçlarına göre, Sinovac aşısının etkililiği yüzde 83,5 hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak tespit edildi.
03.03.2021
'Okula giden çocuklar gitmeyenlere göre daha az korona oluyor'
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Geçmiş zamanda gördük ki, Eylül-Ekim aylarında okula giden çocuklarda gitmeyenlere göre koronavirüs enfeksiyonu daha az oluyor. Ancak okul çocukları için her zaman riskin söz konusu olduğunu da bilmemiz gerekiyor” dedi.
03.03.2021
İstanbul'da cumartesi günleri uygulanan eczane nöbet sistemi sona erdi
İstanbul Eczacı Odası, kentte 5 Aralık 2020'den bu yana cumartesi günleri uygulanan eczane nöbet sisteminin sona erdiğini bildirdi.
02.03.2021
Gürültüde uyanmıyorsa dikkat!
Her bin bebekten beşi işitme kaybı ile dünyaya geliyor veya doğduktan kısa süre sonra işitme kabiliyetlerini kaybediyor. İşitme kaybı çocuklarda zihinsel gelişimi sekteye uğratırken, yetişkinlerde demansa ve depresyona sebep oluyor.
02.03.2021
350 milyon 'nadir hasta' var
Az kişiyi etkilediği için “nadir” olarak adlandırılan yaklaşık 8 bin hastalık dünyada 350 milyon Türkiye’de 6 milyon kişinin problemi.
02.03.2021
Evden çalışma bel ve boyun ağrılarını artırdı
Ev ortamının bilgisayarla çalışmaya uygun olmaması ve yeterince hareket edilememesi omurga sağlığını bozdu.
02.03.2021
Pandemide daha az antibiyotik tükettik
İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, pandemi döneminde antibiyotiklerin kutu bazında reçetelenme oranının yaklaşık yüzde 20-50 azaldığını belirtti.
02.03.2021
AB "aşı sertifikası" için yasa teklifi sunacak
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanların AB içinde serbest dolaşımını sağlamak üzere hazırlanması planlanan "aşı sertifikası" için yasa teklifi verecek.
01.03.2021
Uzmanlar uyardı: Sırası gelen mutlaka korona aşısı olsun
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Kaş, sırası gelen vatandaşların korona virüs aşılarını mutlaka yaptırmaları uyarısında bulunarak, aşı yaptırmanın topluma karşı bir vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı.
01.03.2021
Salgında yanlış beslenme alışkanlıkları çocuklarda metabolik sendromu ortaya çıkardı
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Başer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde edinilen yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle birçok sistemi etkileyen, karaciğerde yağlanma yapan ve insülin direnci geliştiren metabolik sendromun çocuklarda görülmeye başlandığını belirtti.
01.03.2021
Yurt dışından gelenlerin 'PCR testi ibrazı zorunluluğu' uygulaması devam edecek
Yurt dışından gelenlere "PCR testi ibrazı zorunluluğu" uygulamasına yeni bir karar alınıncaya kadar devam edileceği bildirildi.
01.03.2021
Hamilelik döneminde botoks ve epilasyon yaptırmayın
Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar, “Hamilelik döneminde Botoks ve Epilasyon yaptırmayın, hamilelikte kullanılan cilt ilaçları bebeğinizin sağlığını etkileyebilir” dedi.
27.02.2021
Covid-19'ludan evdekilere virüs bulaşma ihtimali yüzde 10
ABD’de Massachusetts Hastanesi’ndeki araştırmacılar, 4 Mart-17 Mayıs arasında Boston şehrinde 7.000 evi incelemeye aldı.
27.02.2021
Matcha çayı şifa dağıtıyor
Son zamanlarda oldukça popüler olan ve adından sıkça söz ettiren ‘matcha’ sadece çay olarak değil soğuk içeceklerde, pastalarda, keklerde, kahvelerde de karşımıza çıkmaya başladı.
27.02.2021
Güney Afrika mutasyonu etkisini kaybediyor mu?
Mutasyonlara ilişkin olumlu gelişmeler, aşılanan kişilerin sayısının giderek artması ve dünyadaki Covid-19’a bağlı ölüm oranlarındaki düşüşü göz önüne alan uzmanlar “Tünelin ucundaki ışık göründü” yorumunu yapıyor.
27.02.2021
Cep telefonunu gömlek cebinde taşımayın
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte başta cep telefonu ve akıllı saatler olmak üzere neredeyse tüm mobil cihazlar artık kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Güçlü mıknatıslar sayesinde kablosuz olarak şarj edilebilen teknolojik cihazlar özellikle kalp pili kullanan hastaların da hayatını olumsuz etkiliyor.
27.02.2021
Nadir hastalıklar genetik teşhisle önlenebilir
Anne baba hastalığa dair belirti göstermedikleri için çocuk doğana kadar nadir hastalıkların varlığı bilinmiyor. Ancak anne baba adaylarından alınacak bir tüp kanla taşıyıcı olup olmadıkları tespit edilebiliyor.
27.02.2021
Spor yaparken stres kırığına dikkat
Virüs korkusundan evlerde çok vakit geçirenler şimdi çareyi sporda arıyor.
27.02.2021
Kemiklere vitamin desteği
Kemik sağlığını korumak için en çok bilinen yöntem kalsiyumdan zengin beslenme ve yeterli D vitamini almaktır.
27.02.2021
On Covid-19 hastasından biri sağlık çalışanı
Koronavirüs sürecinin oluşturduğu bıkkınlık, sağlık personelinin koruyucu ekipman kullanımını olumsuz etkiliyor.
27.02.2021
Agorafobiniz varsa, tedavi için geç kalmayın
‘Alan korkusu’ olarak bilinen agorafobi sahibi bireylerde anksiyete sorunun kaçınılmaz olduğunu söyleyen Klinik Psikolog Dr. Hüseyin Ebadi, agorafobinin açık alanlarda da görülebileceğini belirterek tedavi için asla geç kalınmaması önerisinde bulundu.
26.02.2021
Covid aşısı yerine hap üretilecek
İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesinde Aşıdan Sorumlu Baş Bilim Kadını Profesör Sarah Gilbert’ın, önceki gün Birleşik Krallık Parlamentosunda yaptığı konuşma bütün dünyaya umut verdi.
26.02.2021
'Kolon kanserinin nedenlerinden biri aşırı yağlı ve kalorili gıdaların tüketilmesidir'
Kolon kanseri hakkında bilinmeyenler ve alınması gereken önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlker Sücüllü, "Türkiye'de kolon kanserinin bu kadar yaygın olmasının en büyük nedenlerinden birinin yemek alışkanlığıdır. Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, aşırı yağlı ve kalorili gıdalar ve bir takım yiyeceklerin yüksek ısıda pişirilmesi ile ortaya çıkan kimyasal ürünler kolon kanseri riskini artırıyor" dedi.
25.02.2021
Karantina uyuzu artırdı
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Kliniği tarafından yapılan çalışmaya göre uyuz vakalarında iki buçuk kat artış tespit edildi.
25.02.2021
Kızartmalarda kalp yetmezliği riski
Günümüzde kızarmış gıda tüketimine bağlı ortaya çıkan kalp hastalıklarının yaygınlaştığını söyleyen Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Rıza Kaya, yakın zamanda Çin de yapılan geniş çaplı bir araştırmanın haftada 114 gram ek kızartma yiyenlerde kalp yetmezliği riskinde yüzde 37 oranında artışa sebep olduğunu gösterdiğini belirtti.
25.02.2021
Covid-19 kalıcı koku bozukluğu yapıyor
Koku problemlerinin üst solunum yolu enfeksiyonlarında sıkça görüldüğünü belirten kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Esin Yalçınkaya, “Bu şikâyetler, Covid-19 sonrası meydana gelen problemlerin de başında geliyor. Bazı hastalarda bir iki hafta içinde düzelme başlıyor. Ancak, hastaların önemli bir kısmında süreç uzayarak, kalıcı koku, tat kaybına doğru ilerleyebiliyor” dedi.
25.02.2021
Türkiye'de ikinci dalga araştırması: Pandemi en çok gençleri yordu
Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından yapılan araştırma, pandeminin aile ilişkilerini güçlendirmesinin yanında yalnızlık duygusunun artmasına da sebep olduğunu gösterdi. Yalnızlık hissinin en yoğun yaşandığı yaş grubu 25 ve daha altı olarak tespit edildi.
25.02.2021
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
E-Gazete
Günlük olarak gazetemizi okuyabilir, sayfalar arasında gezebilirsiniz.
Piyasalar
Fark %
BIST 100
1542
% 0.26
USD
7.5315
% 1.61
EURO
8.9768
% 0.54
GBP
10.4368
% -0.09
Altın
412.734
% 0.57
VİDEO HABER
FOTO HABER
Erdoğan sevgisi Times Meydanı'nda: Love Erdogan
Güpegündüz evi soydular: Güvenlik kamerası her şeyi net bir şekilde kaydetti
İstanbullu 'Evde Kal'madı, trafik durma noktasına geldi
Mahalle mezarlığında ölü bulundu
Şanlıurfa'da mağaralara drone destekli operasyon: 29 gözaltı
İstanbul'da 17 saatlik su kesintisi
?
Kapat
KAPAT