BAŞA DÖN
Arama
Kapat
Ana Sayfa
Abonelik
E-Gazete
Bizim Sayfa
Turkiye Newspaper
ARAMA
VİDEO
FOTO
Türkiye Gazetesi
YAZARLAR
SON DAKİKA
GÜNDEM
POLİTİKA
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
OTOMOBİL
SAĞLIK
YAŞAM
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
Kültür-Sanat
Eğitim
Emlak
15 Temmuz Destanı
E-Gazete
Arşiv
Gazete Oku
EKONOMİ
-
Dolar ve euro ne kadar? (13 Nisan 2021 dolar-euro fiyatları)
EKONOMİ
-
Küresel piyasalar ABD'nin enflasyon verilerine odaklandı
YAŞAM
-
Evini basan iki kardeşten birini öldürdü birini ağır yaraladı
YAŞAM
-
Meteoroloji il il uyardı: Sağanak bekleniyor
SAĞLIK
-
Türkiye'deki ölümlerin yüzde 86'sı kalp ve damar kaynaklı
YAŞAM
-
Motor şanzımanına uyuşturucu yerleştirip, kendilerine kargoyla yolladılar
YAŞAM
-
Çekmeköy'de kanlı tuzak: 3 otomobil ile cipin önünü kesip silah ve bıçakla saldırdılar
MAGAZİN
-
Oyuncu Burak Sergen yoğun bakıma alındı
DÜNYA
-
Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19'a bağlı can kayıpları artıyor
YAŞAM
-
Yeğeninin kaybolduğu gerekçesiyle site güvenliğini böyle dövdü
DÜNYA
-
Kanada'nın SİHA rahatsızlığı! Karabağ zaferini hazmedemedi
YAŞAM
-
Küçükçekmece'de baltalı kavga: 1 ağır yaralı
SPOR
-
İrfan Can'ın yarım kalan sevincini Mert Hakan tamamladı
YAŞAM
-
Her sabah papağanın söylediği 'Ölürüm Türkiye’m' parçasıyla kalkıyorlar
EKONOMİ
-
Türkiye, rüzgar yatırımlarında Avrupa'da ilk beşte
DÜNYA
-
Fransa: Lübnan'ın çıkarları yerine kişisel çıkarlarını tercih edenlere karşı eyleme geçmekten çekinmeyiz
YAŞAM
-
İzmir’de film gibi olay: Kaçırdığı taksi ile yayaya çarpan kadın yakalandı
YAŞAM
-
İstanbul trafiğinde Ramazan etkisi
YAŞAM
-
Fatih'te iki katlı metruk binada yangın
EKONOMİ
-
Mitsubishi 3 fabrikasında üretimi düşürecek
SAĞLIK
Türkiye'deki ölümlerin yüzde 86'sı kalp ve damar kaynaklı
Türkiye'deki ölümlerin yüzde 86'sının kalp ve damar hastalıkları kaynaklı olduğu belirtildi.
Çocuk virüsü evden alıyor
Araştırmalar, çocukların virüsü yüzde 73 oranında bir yetişkinden alarak hastalandığını gösteriyor. Başka bir çocuktan alma oranı ise yüzde 5 kadar düşük. Çocukların evde kaynak vaka olması da yüzde 8 civarında...
İyi kolesterolün içeriği de önemli
Hollanda'daki Karolinska Enstitüsü ve Groningen Üniversitesindeki araştırmacılar, halk arasında iyi kolesterol olarak bilinen HDL kolesterolün iltihap baskılayıcı etkisinin düşük olmasının kardiyovasküler riski artırdığını gösterdi.
Randevuya gitmeyenin aşısı çöpe gidiyor
Bir flakon aşı altı kişiye bölüştürülüyor. Eksi 20 derecede saklanan aşı, randevu alan kişilerin sayısına göre sulandırılıyor. Altı kişiden biri randevuya gitmezse aşı zayi oluyor.
ABD'de üretilen 'antikor kokteyli'nin koronaya karşı yüzde 81 koruyucu olduğu bildirildi
ABD'li ilaç firması Regeneron'un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği Regen-Cov adlı "antikor kokteylinin" enfeksiyona karşı yüzde 81 koruyuculuk sağladığı belirtildi.
2. doz Covid-19 aşısı olan kişilerin gerçek yaşam sonuçları
Uzmanlar tarafından koronavirüsle mücadele en önemli silah aşı olarak gösterilirken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ise 2. doz Covid-19 aşısı olduktan sonra koronavirüse yakalanmış kişilerin klinik yansımalarını paylaştı. Kişilerin akciğerleri üzerinden örnek veren Prof. Dr. Özkaya, "Aşı yaptığımızda gerçekten antikor oluşturuyor ama bu antikor kişiyi koruyacak mı yaşlılarımızı koruyacak mı diye merakla beklediğimiz sorunun cevabını yeni almaya başladık" dedi.
Dikkat! Diş sıkmanızın sebebi uyku bozukluğu olabilir
Halk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ''Bruksizm'' hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dr. Büşra Doğan, gece boyunca sıkılan dişler, ağız ve diş sağlığını bozduğu gibi sebebinin de uyku bozukluğu olabileceğini söyledi.
Sinovac mutasyona karşı %74 etkili
Dünyada bir yandan yaygın aşılama sürerken, diğer yandan da mevcut aşıların ortaya çıkan farklı mutasyonlara karşı etkileri araştırılıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin 14 Ocak’ta uygulamaya başladığı Sinovac’ın Coronovac aşısı bir sınavı daha başarıyla geçti.
Sosyal medya kullanımı ve özçekim gençlerde estetik kaygıyı artırıyor
Son yıllarda artan sosyal medya kullanımı ve özçekim paylaşımlarının, özellikle ergen ve gençlerde beğenilme kaygısını artırırken buna bağlı olarak estetik yaptırmak isteyenlerin yaşının 25'lerden 15'lere düştüğü belirtildi.
Covid-19 ilk doz aşıyı olduktan sonra virüse yakalananlara sil baştan aşı uygulaması
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, koronavirüs aşısının ilk dozunu olduktan sonra tedbiri elden bırakarak virüs kapanlara kötü haber verdi. Hülür, böyle bir durumda kişiye ikinci dozun yapılmadığını, 180 gün sonra belirlenen aralıklarla tekrar iki doz aşı uygulandığını bildirdi.
Kalp ve damar hastalıklarından korunmak mümkün
Kalp ve damar hastalıklarından korunmak için neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Erkol, "Yaşam tarzı değişiklikleri, gereğinde ilaç tedavisi ve kontrolü ile bu hastalıkların önüne geçmek mümkündür" dedi.
Oruç tutmak isteyen anne adaylarının dikkat etmesi gerekenler
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya, ''Gebeliğin ilk üç ayında oruç tutmaya çalışmak beraberinde bazı problemleri doğurabilir. Bununla birlikte hamilelik döneminde anne adayının yeterli miktarda sıvı alması fazlasıyla önemlidir. Anne adayının yeterli sıvı almaması ve susuz kalması erken doğuma neden olabilmektedir'' dedi.
AstraZeneca aşısına bir darbe daha: Kılcal damarlarda sızıntı şüphesi
İngiltere’de Oxford Üniversitesi iş birliğiyle koronavirüse karşı AstraZeneca firması tarafından geliştirilen aşının, kan pıhtılaşmasından ölümlere yol açtığı gerekçesiyle Avrupa’nın birçok ülkesinde belli yaşın üstündekilere, İngiltere’de de 30 yaşından küçüklere yapılması yasaklanmıştı. Şimdi bir de aşının kılcal damarlarda sızıntıya yol açtığı ifade ediliyor.
Sağlık Bakanlığından Ramazan ayında beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Ramazan ayında beslenmeye yönelik önerilerde bulundu.
''Parkinson hastalığında patlama yaşanacak''
Doç. Dr. Yeşim Güzey Aras, parkinson hastalığında patlama yaşanacağını vurgularken, Türkiye’de her yıl 10 bin kişinin parkinson olduğunu söyledi.
Aşı, yaşlıları kurtardı
“Şu an hastanelerde bir sıkıntı yok ama ay sonuna doğru iyice dolabilir. Aşının ardından yatan hasta sayısında yaş ortalaması 78’den 57’ye düştü”
ABD'de üretilen 'antikor kokteyli'nin koronaya karşı yüzde 81 koruyucu olduğu bildirildi
ABD'li ilaç firması Regeneron'un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği Regen-Cov adlı "antikor kokteylinin" enfeksiyona karşı yüzde 81 koruyuculuk sağladığı belirtildi.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Bakan Koca'dan mutasyon açıklaması
Sağlık Bakanı Koca, "Eylül ayından beri ülkemizde görülen suşların incelenmesi kısa sürede neticelenecektir." ifadelerini kullandı.
22.12.2020
Maskeler kepçe kulak estetiğine talebi artırdı
Korona virüs tedbirlerden dolayı günlük hayatın artık vazgeçilmezi olan maskelerin kullanımı kepçe kulak ameliyatına olan talebi arttırdı. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Birçok insan bu maskeli dönemde kulaklarındaki hafif çıkıntının farkına vardılar. Bu nedenle kepçe kulak operasyonlarına talep ilginç bir şekilde arttı" dedi.
22.12.2020
Dikkat! Bel ve sırt ağrılarınız Covid-19'un ilk bulgusu olabilir
Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, bel ve sırt ağrılarının Covid-19’un ilk bulgusu olabileceğini belirtti.
22.12.2020
'Covid-19’un yeni türü çocukları yetişkinler kadar enfekte edebilir'
Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndan (NERVTAG) bilim adamları yaptıkları açıklamada, İngiltere’de keşfedilen Covid-19’un yeni türünün çocukları yetişkinler kadar enfekte edebileceğini aktardı.
22.12.2020
'Aşıların olumsuz etkileneceğine dair bilgi yok'
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: “Aşı, sadece bir mutasyona bağlı olarak büyük oranda değişmeyebilir. ‘Aşı işe yaramayacak, devre dışı kalacak’ gibi düşünmek çok kötümser bir senaryo.”
22.12.2020
Covid’i 7 ayda 2 defa atlattı
İzmir'de yedi ayda iki defa koronavirüs teşhisi konulan ve uygulanan tedavilerle sağlığına kavuşan hemşire Hatice Demir Savaş, “İkinci defa hastalandığımda öleceğimi düşündüm. Aradan bir ay geçmesine rağmen kemik ağrılarım devam ediyor” dedi.
22.12.2020
'Mutasyon, koronavirüsün hayatta kalma mücadelesi'
Prof. Dr. Mustafa Çetiner, mutasyona uğrayan koronavirüsün hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.
22.12.2020
Korkutan mutasyon için uzman uyarısı
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk: Yeni mutasyonun daha ciddi hastalık yaptığı ve daha fazla ölüme sebep olduğu ile ilgili bir veri yok. Aşıların bağışıklık cevabını da olumsuz etkilemez.
22.12.2020
AB Komisyonu Pfizer/BioNTech'in aşısına dağıtım izni verdi
Avrupa Birliği,, Avrupa İlaç Ajansı tarafından yeni tip koronavirüs aşısı için bugün verilen kullanım onayını tasdik etti ve dağıtım izni verdi.
21.12.2020
DSÖ'den, yeni tip koronavirüs açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün daha hızlı yayılan türünün şu ana kadar "ciddi hastalık veya ölüme" neden olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını bildirdi.
21.12.2020
Bilim Kurulu Üyesi İlhan: Türkiye’de virüsün mutasyon geçirip geçirmediği konusunda Sağlık Bakanlığının çalışmaları devam ediyor
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Türkiye’de zaten virüsün mutasyon geçirip geçirmediği, Wuhan’daki virüs ile her iki virüsün aynı olup olmadığı konusunda Sağlık Bakanlığımızın bir çalışması halihazırda devam ediyor” dedi.
21.12.2020
Uzmanından gribe karşı 'iyi beslenme' uyarısı
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Yıldırım, gribi önlemek için özellikle iyi beslenilmesi gerektiğini kaydetti.
21.12.2020
Prof. Dr. Alper Şener: Yayılım hızı artıyor, İngiltere için ciddi sorunlar olabilir
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Yayılım hızı artıyor, İngiltere için ciddi sorunlar olabilir” dedi.
21.12.2020
Pandemi sürecinde stres yönetimine dikkat
Pandemi sürecinde stresle baş edebilmek ve bedensel sağlığı koruyabilmek için ruh sağlığının güçlü olması gerektiğini Psikiyatri Uzmanı Dr. Güngör Meydan, “Özellikle sağlık çalışanlarında iş yükünün artması ile birlikte bedensel ve ruhsal yorgunluk, tükenmişlik hali, çaresizlik ve sürecin uzaması karamsarlık gibi şikâyetler artabilmektedir” dedi.
21.12.2020
ABD Gıda ve İlaç Dairesi Kovid-19 aşısının neden olduğu alerjik tepkileri araştırıyor
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç şirketi Pfizer tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla ilgili ortaya çıkan alerjik tepkileri araştırdıklarını bildirdi.
20.12.2020
Uzman isim uyardı: Yumruk yumruğa tokalaşmak da tehlikeli!
Covid-19 ile mücadele kapsamında temasın her türlüsünün risk oluşturduğunun altını çizen Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, “Yumruk yumruğa tokalaştığınız zaman, enfeksiyon etkeni koronavirüs o elin sırtında varsa ve partiküller şeklinde de yayılan bu mikroorganizma siz de bulaştan kısa bir süre sonra elinizi, ağzınıza, burnunuza veya gözünüze değdirdiğiniz zaman ciddi anlamda bir enfeksiyon bulaş riski altında kalıyorsunuz” dedi.
20.12.2020
Acil kullanım güvensizlik değildir
Uluslararası standartlarda yürütülen sistem sayesinde vatandaşın, etkinliği ve güvenirliği ispatlanmış aşılara en erken şekilde ulaşması hedefleniyor.
20.12.2020
Günlük koronavirüs verileri açıklandı
Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 241 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, 22 bin 195 yeni vaka sayısının olduğu açıkladı.
19.12.2020
Çığır açacak sonuçlar: Koronavirüs genetik şifresini çözen araştırma
"Covid İnsan Genetiği Konsorsiyumu"nun Kovid-19'u ağır geçiren hastaların genetik şifrelerini ortaya koyduğu araştırma, bilim dünyasının önde gelen dergilerinden Nature'da "2020'nin immünoloji alanında öne çıkan gelişmesi" olarak gösterildi.
19.12.2020
Covid-19 gripten 3 kat daha öldürücü
Covid-19’un, hastaneye kaldırılan hastalarda mevsimsel gribe göre üç kat daha öldürücü olduğu ortaya çıktı. Daha önceki araştırmalar, iki hastalıkta öldürücülük oranının aynı olduğunu gösteriyordu.
19.12.2020
Dr. Öğr. Üyesi Koçer: Virüsü yenmek için vücudumuzun hazır olup olmadığını tespit edebiliyoruz
Dahiliye Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Koçer, koronavirüsün damarlarda hasar oluşturabildiğini belirterek, hastalığa yakalanmadan önce vücutta ne gibi hasar olabileceğini ve vücudun hazır olup olmadığını tespit edebildiklerini söyledi.
19.12.2020
Moderna ve Pfizer/BioNTech aşılarının içeriğinde hangi maddeler yer alıyor?
Dünyada yaklaşık 1,7 milyon kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgınında öncelikli gündem aşı. Sırasıyla yüzde 95 ve yüzde 94 etkinlik gösterdiği açıklanan aşılar Pfizer/BioNTech ve Moderna, internette dolaşan asılsız iddialara karşın aşılarının içerdiği tüm maddeleri çevrimiçi olarak yayımlandı. İki aşıda ortak olarak taşıyıcı mRNA’nın yanı sıra şeker, lipitler ve asitlerin yer aldığı görülüyor.
19.12.2020
Koç Üniversitesi Bilim Madalyası sahibini buldu
Koç Üniversitesi tarafından başarılı ve öncü bilim insanlarını ödüllendirerek bilime hizmet etmek amacıyla başlatılan Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası 2019 ve 2020 yılı ödülleri bu yıl online törenle sahiplerini buldu.
19.12.2020
CovId-19’lu hastayı uyutmadan ameliyat ettiler
Şiddetli karın ağrısı ile başvurduğu hastanede bağırsak kanseri teşhisi konan 70 yaşındaki hastanın Covid-19 testi pozitif çıkınca doktorlar hastayı tam uyutmadan özel bir teknikle ameliyat etti.
19.12.2020
Ruh sağlığını da koronadan koruyalım
Karantina tedbirlerinin daha çok yaşlıların üzerinde yoğunlaşmasının kafalarda “Acaba ölecek miyim, sakat mı kalacağım, benimle kimse ilgilenmeyecek mi ya da çocuklarıma ve torunlarıma yük mü olacağım?” şeklindeki soruların yoğunlaşmasına sebep olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver, “Pandemi tedbirleriyle birlikte ileri yaştaki kişilerde kaygı ve korku düzeyi arttı.
19.12.2020
'Her pozitif, virüs bulaştırmaz'
Koronavirüs enfeksiyonu ile ilgili her gün ortaya çıkan ve sosyal medyada dolaşan yeni bilgiler kafa karıştırıyor. Dr. Betül Mercan, testler, virüsün bulaşma zamanı ve izolasyon şartları ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı...
19.12.2020
Covid'e karşı sıra Oxford aşısında
Türkiye’de uygulamaya konulması planlanan aşılar çeşitleniyor.
19.12.2020
Türk Eczacıları Birliği: Çin'den gelecek olan aşıya güvenin
Türk Eczacıları Birliğinden Çin'de üretilen aşıyla ilgili açıklamada, "Bu aşının güvenliği yüzlerce insanın katıldığı Faz 2 çalışmalarında kanıtlanmıştır. Bu sonuç, kısa vadede ağır bir yan etkisinin olmayacağı anlamına gelmektedir." denildi.
18.12.2020
Akciğer kanseri tedavisi için umutlandıran haber
İnönü Üniversitesinde sitotoksik ve antimikrobiyal aktiviteleri, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından belirlendi ve özellikle akciğer kanseri hücrelerinde etkisinin olduğu görülünce patent başvurusu yapıldı. Aradan geçen süre zarfında yapılan değerlendirme sonucu, Türk Patent Kurumu tarafından ‘Benzimidazol metal komplekslerinin kanser hücrelerine sitotoksik etkisinin ve antimikrobiyal aktivitesinin tespiti’ çalışması incelemeli patenti almaya hak kazandı.
18.12.2020
Vatandaşın korona aşısına karşı kafası karışık
Bilim dünyasında aşı tartışması sürüyor, vatandaşın da kafası karışmaya devam ediyor. Aynı aileden bireyler dahi aşı konusunda farklı fikirlere sahip.
18.12.2020
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
E-Gazete
Günlük olarak gazetemizi okuyabilir, sayfalar arasında gezebilirsiniz.
Piyasalar
Fark %
BIST 100
1376
% 0
USD
8.1604
% 0.21
EURO
9.7071
% 0.05
GBP
11.2255
% 0.13
Altın
452.842
% -0.36
VİDEO HABER
FOTO HABER
Yeğeninin kaybolduğu gerekçesiyle site güvenliğini böyle dövdü
İzmir’de film gibi olay: Kaçırdığı taksi ile yayaya çarpan kadın yakalandı
Bakan Koca: Salgında en zor dönemi yaşıyoruz
Annesinin ceset kokusunu bastırmak için parfüm sıkmış!
Bu böcek dünyada ikinci, Türkiye’de ilk defa Elazığ’da görüldü
En güçlü ordular belli oldu! Listede Türkiye de var
?
Kapat
KAPAT