AK Parti’de aşiret taktiği: Çoğu aileden siyasetçi

- Güncelleme:
AK Parti’de aşiret taktiği: Çoğu aileden siyasetçi

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti, Doğu ve Güneydoğu adayları için dengeleri gözeterek isimleri belirledi. Bölgenin köklü aşiretleri ve büyük aileleri listelerde yer aldı.

YÜCEK KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti’nin Doğu ve Güneydoğu illerindeki milletvekilli adayları, bölgenin dengeleri gözetilerek hassas bir çalışma ile belirlendi. Listelerde bölgenin köklü aileleri ve kalabalık aşiretlerinin temsili sağlandı.

Diyarbakır’ın köklü ailelerinden Ensarioğlu aşiretinden üç isim aday oldu. Galip Ensarioğlu AK Parti’den, amcası Salim Ensarioğlu İyi Parti İstanbul listesinden, Salim Ensarioğlu’nun oğlu Vejdin Ensarioğlu ise İyi Parti Diyarbakır listesinden aday gösterildi.

AK Parti’nin Diyarbakır listesinde ikinci sırada yer alan Diyarbakır Ulucami’nin imamı Mehmet Said Yaz da darbe girişimi ve PKK saldırıları sırasında verdiği vaazlarla biliniyor ve bölgede kamuoyu tarafından sevilen bir isim. AK Parti’nin Diyarbakır listesinde üçüncü sırada aday gösterilen Suna Kepolu Ataman ise bölgede ‘Hanımağa’ olarak biliniyor.

Silvan’nın tanınmış ailelerinden ve Diyarbakır eski milletvekilli Mahmut Kepolu’nun kızı. Mahmut Kepolu geçmişte merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı, Silvan’daki evinde ağırlamıştı. Kızı Suna Kepolu Ataman ise bu sefer 2022 yılında Diyarbakır ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aynı evde misafir etmişti.

AK Parti’nin Ağrı’da liste başında aday gösterdiği Ruken Kilerci de, 15 ve 16’ncı dönemde Adalet Partisinden milletvekilliği yapan Kerem Şahin’in torunu.

AK Parti, Bingöl’de merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşlarından Bingöl eski milletvekillerinden Hüsamettin Korkutata’nın yeğeni Zeki Korkutata’yı ikinci sıradan aday gösterdi. 

Bitlis’te ise yine milli görüş kökenli olan Refah Partisinden sonra AK Parti’nin kuruluşunda görev alan eski bakanlardan Zeki Ergezen’in oğlu Muaz Ergezen, AK Parti’nin ikinci sıra adayı oldu. 

Şanlıurfa’da da AK Parti aynı aşiretten üç isme listesinde yer verdi. Şanlıurfa’da Şeyhanlı aşiretinden Abdürrahim Dusak, Mehmet Ali Cevheri ve İbrahim Eyüpoğlu aday olarak gösterildi. Listenin ikinci sırasındaki Emin Önen dışındaki diğer tüm adaylar da farklı aşiretlere mensup.

Şırnak’ta ise liste iste başında ilin köklü ailelerinden Tatar aşiretinin lideri Arslan Tatar bulunuyor. AK Parti adayı Tatar’ın babası Mehmet Tatar da 20 ve 22’inci dönemde milletvekili seçilmişti. Tatar, ailesi özellikle bölgede barış ve huzurun sağlanmasında kanaat önderliği yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...